UPDATE VIDEO Clujul protestează. „Nu suntem de acord ca ţara noastră să devină un rai pentru infractori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de oameni protestează în Piaţa Unirii din Cluj, la un protest anunţat pe Facebook. Ieri au ieşit în stradă câteva mii de clujeni.

UPDATE 22.30 Protestatarii au ajuns pe strada Moţilor şi s-au îndreptat spre Piaţa Unirii, locul de unde a pornit protestul. 

UPDATE 22.00  Protestatarii au ajuns trecut prin cartierul Mănăştur şi au ajuns în zona supermarketului Kaufland, moment în care mii de persoane şi-au pornit luminile de la telefoanele mobile. Se scandează „Uniţi salvăm toată România”, „PSD, ciuma roşie”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. 

UPDATE 20.59 Oamenii merg pe două benzi de şosea şi strigă ”Haideţi cu noi”, ”Nu staţi la fereastră dacă vă pasă!” şi ”Uniţi, salvăm toată România!”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”.

Imagine indisponibilă

Se estimează că numărul manifestanţilor este peste 5.000.

UPDATE 20.50 Coloana de manifestanţi mărşăluieşte şi strigă ”Hoţii”, ”La puşcărie!”. Dacă ieri s-a mers în Mărăşti, un cartier din estul Clujului, azi mulţimea se îndreaptă spre Mănăştur, cel mai mare cartier al oraşului. Coloana se află în zona fostei Fabrici de bere Ursus. 

UPDATE 20.30 Numărul manifestanţilor creşte. Sunt estimaţi circa 3.000 de protestatari care mărşăluiesc pe străzile din centrul Clujului strigând ”Justiţie, nu corupţie!”. 

UPDATE 20.22 Manifestanţii au plecat în marş.

Imagine indisponibilă

UPDATE 20.18 Un alt interlocutor ce a vorbit la portovace a subliniat că declaraţia de azi a lui Tăriceanu legat de asocierea protestelor cu mişcările fasciste este de ”netolerat” mai ales că vine din partea celui de-al doilea om în stat.

Tăriceanu a declarat miercuri, 20 iunie, legat de protestul din Palatul Parlamentului: „Asta este o reflectare clară a mentalităţii politice pe care un partid, USR, o are despre modul în care lupta politică se duce în democraţie. Aceste manifestări sunt de tip fascist. Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa, şi comuniştii, după război, prin violenţă, ca să acapareze puterea. Ei bine, atâta timp cât eu sunt preşedinte al Senatului, eu nu permit să închid ochii, să mă fac că nu văd şi să tolerez astfel de atitudini”.

UPDATE 20.13 Antoniu, un tânăr manifestant: ”Sunt nişte corupţi, dar noi putem să facem foarte multe lucruri şi o să el fie frică de noi dacă luăm iniţiativa. Aşa că vă rog pe toţi să vă sunaţi prieteni, fraţi, surori, verişori, unchi, mătuşi, părinţi, să-i chemaţi şi să luptăm toţi împotriva acestui sistem!”.

UPDATE 19.58 O protestatară a declarat oamenilor strânşi în piaţă (video de mai jos): ”Suntem cu ochii pe ei pentru că nu suntem de acord cu măsurile pe care vor să le adopte şi vrem să le transmitem că nu suntem de acord ca ţara noastră să devină un rai pentru infractori. Nu vrem modificările la codul penal, la codul de procedură penală, nu vrem legile justiţiei şi nu vrem ca cei care au probleme cu legea să fie legiuitorii ţării noastre”.

Sorin Bobiş, clujeanul care în iarnă a mers pe jos de la Cluj la Bucureşti, a afirmat: ”Au trecut 28 de ani şi suntem exact în aceeaşi situaţie.

UPDATE 19.50 Numărul manifestanţilor a crescut. Sunt circa 1.000. Mulţimea scandează ”Tăriceanu şobolanu”.

UPDATE 19.21 Câteva zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj. Mulţimea strigă (aşa cum puteţi asculta în video-urile de mai jos): ”Dan Şova, la mulţi ani! Cu executare!”, ”România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea!”, ”Anticipate!”. 

Live credit video: Facebook Declic

Mii de clujeni au protestat marţi seara, 19 iunie, pe străzile din oraş după noile schimbări la codul de procedură penală. Oamenii au mărşăluit pe traseul deja obişnuit al protestelor din Cluj şi au scandat lozinci ca: ”PSD, cuib de vipere!”, ”Jos Comunismul!”, ”Jos Guvernul!”, ”Anticipate că aşa nu se mai poate!”.

Un nou protest a fost anunţat pe reţelele de socializare diseară, 20 iunie, la Cluj.

Mai puteţi citi:

VIDEO Mii de clujeni în stradă. Imagini cu coloana de manifestanţi: „Jos baronii!”, „Data viitoare, cu toţii la votare!” şi „Jos comunismul!”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite