UPDATE Tânărul care şi-a făcut poză cu primarul Clujului la Untold a fost bătut cu pumnii şi picioarele. Poliţia: agresorii au fost găsiţi în noaptea incidentului

0
0

Bogdan Pădurariu, tânărul din Cluj care şi-a făcut poză la Untold duminică dimineaţa, în timpul show-ului lui van Buuren, a fost agresat cu pumnii şi picioarele de participanţi la festival. El şi avocatul său au adresat un apel celor care au fost duminică noaptea şi i-au văzut pe agresori să anunţe autorităţile. Reprezentanţii IPJ Cluj susţin că în noaptea incidentului au fost identificaţi agresorii, care sunt cercetaţi în stare de libertate.

UPDATE Miercuri, 9 august 11.18 Reprezentanţii IPJ Cluj precizează, într-o informare la solicitarea ”Adevărul”, că agresorii tânărului au fost identificaţi în noaptea incidentului şi că sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi loviri sau alte violenţe.

Comunicatul IPJ Cluj:

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. La data de 7 august a.c., în incinta festivalului Untold, un bărbat de 25 de ani din Cluj-Napoca a fost agresat de mai multe persoane. Poliţiştii au identificat agresorii, stabilind că este vorba despre trei tineri, din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani. Faţă de aceştia continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.


Duminică dimineaţa, pe data de 6 august, Bogdan Pădurariu s-a fotografiat la Untold, la concertul lui Armin van Buuren, chiar cu primarul Clujului, Emil Boc. A postat şi poza pe Facebook, în cursul zilei, fotografia lui devenind virală. În noaptea care a urmat, tânărul a fost victima unui incident extrem de violent. „Tot ce ştim e că a fost lovit de mai multe persoane, cu pumnii şi picioarele, iar în prezent ne chinuim să aflăm cât mai multe detalii despre cei responsabili. A fost deschis un dosar penal în acest sens, însă avem nevoie de cât mai multe detalii pentru a-i identifica pe autori“, ne-a scris, pe Facebook-ul „Adevărul“, Cătălin Drumea, avocatul lui Bogdan Pădurariu, tânărul care se fotografiase cu Emil Boc, primarul Clujului, duminică dimineaţa, în jurul orei 8.00, la show-ul lui Armin van Buuren.

Contactat telefonic, avocatul le adresează public un apel tuturor celor care au fost în zonă şi au văzut agresiunea să se adreseze autorităţilor ca agresorii să fie prinşi. Acesta adaugă că în noaptea agresiunii, clientul său a sesizat poliţia şi a făcut plângere. S-ar fi reţinut şi ar fi fost audiate trei persoane, însă au fost eliberate ulterior.

„Bogdan Pădurariu s-a dus să se distreze şi a luat bătaie. Are certificat medico-legal pentru 9 zile. Nu e o glumă“, adaugă avocatul. El nu crede că ar exista vreo legătură între agresiune şi acea imagine a clientului său cu primarul Clujului, susţine că „ar fi chiar ciudat“.

Tânărul, de profesie programator, este acasă, în concediu medical. Contactat telefonic, ne-a spus că a fost lovit în zona feţei şi spatelui, dar şi că nu îi cunoaşte pe agresori. Povesteşte că incidentul s-a petrecut duminică noaptea, în jurul orei 2.00:

„Eram singur, prietenii mei au mers să mănânce când am ieşit din arenă. Am zis să stau la scena Alchemy şi să-i aştept acolo, în faţă. Şi eram în faţa scenei, eram singur, s-a terminat concertul lui Andy C. Era pauză, urma să înceapă Pendulum. Nu a fost deloc aglomerat. Era un băiat cu spatele către scenă. Se uita la mine. A stat câteva secunde. Apoi a venit şi s-a împins în mine. N-am reacţionat nicicum prima dată. Am rămas tot acolo, el s-a retras cam doi metri în spate, dar tot cu faţa către mine. Şi după câteva secunde a venit iarăşi şi s-a împins în mine. Şi atunci am reacţionat. L-am împins şi eu. A fost o reacţie spontană. A venit, m-a prins de gât, l-am prins şi eu cu ce am apucat. Nici n-au trecut câteva secunde şi un grup din faţa lui, probabil erau prieteni sau nu, au venit şi au sărit peste mine fără să mai apuc să vorbesc nimic. Direct cu pumnii şi picioarele. Am căzut jos. Nu mi-am pierdut cunoştinţa, dar din declaraţiile martorilor au fost şi picioare. Eu nu mai ştiu ce a fost, pumn sau picior“.

Apoi a fost dus la un cort Smurd, unde a primit primele îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportat la spital. Apoi a mers la poliţie să facă plângere.

Pădurariu mai spune că nu îl cunoaşte pe tânărul care l-a împins, dar nici pe agresorii săi care păreau foarte tineri. A observat doar că băiatul de la care a pornit totul avea o sticlă în mână şi nu părea să fie treaz.

Până la ora publicării acestei ştiri, repreznetanţii IPJ Cluj nu au putut fi contactaţi. Vom reveni cu reacţia lor.

Emil Boc Untold 2017 FOTO Facebook/Padurariu Bogdan

Mai puteţi citi:

Emil Boc face din nou senzaţie la Untold. Cum a fost surprins primarul Clujului la finalul concertului lui Armin van Buuren

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite