Untold 2017 în cifrele oficiale: peste 330.000 de petrecăreţi, mai mult decât populaţia oraşului Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Untold au declarat că la a treia ediţie a festivalului au participat, în cele patru zile de distracţie, peste 330.000 de oameni din ţară şi străinătate. Într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică, populaţia oraşului Cluj-Napoca la 1 ianuarie 2016 era de 321.687 de locuitori.

Peste 330.000 de oameni din ţară şi străinătate au participat la a treia ediţie a Festivalului Untold. Cifra depăşeşte populaţia oraşului Cluj-Napoca, care la 1 ianuarie 2016, potrivit unei publicaţii a Institutului Naţional de Statistică, era de 321.687 de locuitori.

Potrivit organizatorilor, Untold 2017 a avut momente incredibile pe care atât publicul cât şi artiştii le-au trăit la intensitate maximă. Mulţi dintre artişii invitaţi, printre care şi Armin van Buuren, au lăudat festivalul şi au declarat că vor să revină la anul.

Cele mai importante concerte din cele 4 zile

JOI: Hardwell, Axwell&Ingrosso, MØ, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath, Dubfire 

VINERI: Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies, Solomon 

SÂMBĂTĂ: Armin van Buuren, Marshmello, Tinie Tempah, Hurts, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn, Loco Dice, Chris Liebing 

DUMINICĂ: Martin Garrix, Afrojack, Steve Aoki, Alan Walker, Example&DJ Wire, Redfoo, Jamie Jones, Steve Lawler

image

Imagine din ultima seară de distracţie  FOTO UntoldFacebook

Participanţii pe zile şi cele mai importante declaraţii ale artiştilor

Ziua 1 - peste 76.000 de oameni.

Artista daneză MØ, aflată pentru prima dată în România, a declarat înainte de show că a auzit de la alţi artişti numai lucruri bune despre publicul Untold. DJ-ul american Dillon Francis, unul dintre cei mai aşteptaţi artişti la festival, a îmbrăcat tricoul echipei de suflet a Clujului  - Universitatea Cluj - înainte să urce pe scenă. Hardwell a mixat îmbrăcat în tricoul naţionalei de fotbal a României.

„Untold este unul din festivalurile mele preferate. Fanii de aici au o nebunie frumoasă şi de fiecare dată mă primesc cu atât de multă căldură. Sunt de fiecare dată uluit de numărul incredibil de mare de fani pe care îi găsesc aici“, a declarat Hardwell, potrivit organizatorilor.

322 de participanţi au primit îngrijiri de prim-ajutor, iar alţi 30 s-au ales cu sancţiuni în valoare de 14.000 de lei. Opt sesizări au fost legate de deţinerea de substanţe ilegale.

Ziua 2 - peste 82.000 de oameni

Ellie Goulding a urcat pentru prima dată pe o scenă din România şi la sfârşitul showului, impresionată de căldura fanilor, a declarat că abia aşteaptă să se reîntoarcă aici. Ea a cântat celebra piesă din coloana sonoră a filmului ”Fifty Shades of Grey”. Cum s-a auzit pe stadionul Cluj Arena puteţi vedea AICI.

DJ-ul olandez Don Diablo a fost impresionat de numărul mare de fani, dar şi de energia lor. El a repetat de mai multe ori, în limba română, „Te iubesc România”. DJ-ii belgienii Dimitri Vegas&Like Mike au făcut o surpriză publicului românesc în faţa căruia cântă pentru a treia oară la Untold: au mixat melodia de muzică populară „Cine a pus cârciuma-n drum“ şi au pus-o pe ritmuri electronice. Ce a ieşit puteţi asculta AICI.

O altă surpriză a fost spectacolul trupei Vama, pe scena principală în faţa a zecilor de mii de tineri din întreaga lume. Circa 402 petrecăreţi au avut nevoie de ajutor medical în a doua zi de festival, iar 37 s-au ales cu sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 38.000 de lei.

Ziua 3  - peste 90.000 de oameni

Spectacolul lui Armin van Buuren, cel mai aşteptat moment al celei de-a treia seri a festivalului, a început puţin după ora 3 şi s-a încheiat dimineaţa, după ora 8.00. Stadionul a fost arhiplin, porţile sale fiind închise la concertul DJ-lui olandez. Peste 62.000 de oameni au fost pe gazon şi în tribune. Spectacolul său a fost transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Untold, dar şi pe cea a artistului. Peste 30 de milioane de oameni din toată lumea au urmărit show-ul de la Cluj al DJ-ului olandez.

Pe Dragon s Nest, Armin van Buuren le-a mulţumit fanilor pentru primirea călduroasă şi a mixat mai bine de 5 ore. Le-a spus celor din public că lor li se datorează întreg creditul pentru acest festival. Şi le-a mai spus miilor de oameni din public că la prima ediţie şi-a încheiat show-ul la 6 dimineaţa, că la a doua ediţie a Untold – la 7 dimineaţa şi că anul acesta – la ora 8.00. Armin van Buuren a adus un tribut artistului Chester Bennington, solistul de la Linkin Park care s-a sinucis recent - cum a sunat puteţi vedea AICI.

„România, vă iubesc!“ şi „Mulţumesc, România, ne vedem la anul!“, a spus DJ -ul când era deja dimineaţă la Cluj. Secvenţe din timpul show-ului său ce a durat până după ora 8.00 puteţi vedea AICI.

Unul dintre participanţii la show-ul lui Armin a postat pe contul personal de Facebook ţinându-şi soţia pe umeri.

Aproape 500 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ziua 4 - peste 86.000 de oameni

Martin Garrix, considerat DJ numărul unu al lumii, a afirmat că a fost nerăbdător să se întoarcă la Cluj. „Mi-a fost un dor incredibil de voi!“, le-a spus artistul în vârstă de 21 de ani, de pe scenă, fanilor. 

DJ-ul Steve Aoki, aflat pentru prima dată la Cluj, şi-a prelungit show-ul cu o oră peste program: „Este incredibil ce se întâmplă aici. Toţi marii artişti îmi spun de-a lungul anului, că există în România, cel mai bun festival şi am fost atât de curios şi nerăbdător să ajung aici. Pentru mine şi pentru mulţi alţi artişti, Untold este cel mai tare şi cel mai bun festival din lume“.

Un alt DJ faimos, Afrojack, le-a spus petrecăreţilor după ce a urcat pe scena principală a Untold: „Sunteţi cel mai tare public din întreaga lume şi eu nu prea spun lucrurile astea. Sunteţi incredibili!“.

image

Imagine din timpul concertului lui Armin van Buuren  FOTO Armin van Buuren Facebook

Peste 1.700 de oameni ce au avut nevoie de primul ajutor. 141 de sancţiuni

Pe toată durata festivalului, peste 1.700 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alte 141 au fost sancţionate contravenţional de forţele de ordine. Peste 1200 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au avut ca sarcină siguranţa participanţilor la Untold. Cinci puncte medicale avansate şi un spital mobil au oferit primul ajutor. un elicopter a survolat oraşul pe toată durata desfăşurării festivalului.

Cea mai mare scenă a unei producţii din România

Festivalul Untold s-a desfăşurat pe o suprafaţă de peste 230.000 de metri pătraţi, unde au fost amenajate 10 scene pe care au urcat circa 200 de artişti. Anul acesta, scena principală a avut dimensiuni impresionante - peste 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime, iar pentru prima dată la Untold a fost adusă o roată de observaţie, înaltă cât stadionul Cluj Arena - avea peste 40 de metri înălţime.

„Scena principală, Dragon’s Nest va fi şi în acest an cea mai mare scenă a unei producţii din România, având dimensiuni impresionante: 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime. Toate cele 10 scene din festival au câte o poveste şi un design deosebit la care au lucrat zeci de arhitecţi, ingineri, ilustratori şi sute de oameni din echipele tehnice, care au ajutat la montarea lor. Untold 2017 înseamnă real life-fantasy şi se transformă într-o lume magică plină de personaje fantastice“, afirmau, înainte de începerea festivalului, organizatorii.

image

Roata de observaţie de la Festivalul Untold  FOTO Untold/Facebook

Petiţie online pentru mutarea Untold la periferia Clujului

Înainte de începerea Festivalului Untold, peste 1.200 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer mutarea festivalului Untold din centrul Clujului. Printre semnatarii iniţiativei se numără - precizează iniţiatorul petiţiei, Marius Oliviu Iacob, – tineri care merg la festivaluri, studenţi, IT-işi, medici şi profesori.

„Nu suntem contra turismului - şi nici a festivalurilor, până la urmă: petiţia începe cu Electric Castle şi alte festivaluri care funcţionează bine-mersi la marginea Clujului sau chiar în centrul său, dar fără a-l bloca. Drept dovadă, în trei zile s-au strâns peste 1.000 de persoane“, declara miercuri, 2 august, Marius Oliviu Iacob, web developer în Cluj. 

Petiţia a ajuns - la ora scrierii acestei ştiri - la semnatarul cu numărul 1.923 şi poate fi citită/semnată AICI. Aceasta a stârnit reacţii pro şi contra.

Ce declarau miercuri, 2 august , cu o zi înainte de începerea festivalului, organizatorii Untold pentru „Adevărul“: 

„Noi am luat la cunoştinţă petiţia pe care au semnat-o cetăţenii şi suntem atenţi la nevoile întregii comunităţi, însă până la urmă trebuie să luăm în calcul dorinţa majorităţii şi majoritatea comunităţii îşi doreşte organizarea acestui eveniment în Cluj-Napoca, care aduce beneficii atât de imagine, cât şi beneficii financiare. La prima ediţie a fost atras de comunitate un buget de peste 23 de milioane, iar la a doua ediţie, de peste 30 de milioane de euro. La fiecare ediţie încercăm să optimizăm şi să îmbunătăţim măsurile ce ţin de confortul cetăţenilor înainte, în timpul şi după festival, tocmai pentru a diminua orice disconfort“.

A treia ediţie a Festivalului Untold s-a desfăşurat la Cluj între 3 şi 6 august.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Peste 86.000 de petrecăreţi în a patra seară de distracţie la Untold 2017: show spectaculos de lumini al lui Martin Garrix, ploaie, artificii

Emil Boc face din nou senzaţie la Untold. Cum a fost surprins primarul Clujului la finalul concertului lui Armin van Buuren

FOTO VIDEO Armin van Buuren a mixat peste 5 ore în a treia seară la Untold. Ce a spus despre festival: „Mulţumesc, România, ne vedem la anul!“

A patra zi de Untold 2017. După ce Armin van Buuren a mixat mai bine de 5 ore, azi e rândul lui Martin Garrix, Steve Aoki, Afrojack şi Alan Walker

VIDEO Surpriza celei de-a doua seri de Untold: doi DJ belgieni faimoşi au mixat pe piesa „Cine-a pus cârciuma-n drum“ pentru 82.000 de petrecăreţi

VIDEO Cele mai frumoase fotografii din prima seară de distracţie la Untold 2017, când au fost peste 76.000 de petrecăreţi

A treia zi de Untold 2017. Armin van Buuren urcă, pentru al treilea an la rând, pe scena principală a festivalului

A doua zi de Untold 2017. Starurile care concertează la Cluj: Ellie Goulding, Dmitri Vegas&Like Mike, Tujamo

Prima zi de Untold 2017. Hardwell, Axwell&Ingrosso, Charli XCX - noua „prinţesă“ britanică a pop-ului alternativ - urcă pe scenele festivalului

Prima zi de Untold. Rockerul de 60 de ani care colindă festivalurile din România cu fiica: „Taţii şi bunicii trebuie ţină pasul cu cei tineri, că rămân şi ei tot tineri“

VIDEO Regulile de care trebuie să ţii cont ca să ai parte de un Untold pe cinste

Măsuri de siguranţă la Untold: peste 1.200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, spital mobil, iar un elicopter va survola Clujul

Untold 2017 va avea cea mai mare scenă din România şi o roată de observaţie de peste 40 de metri înălţime

Peste 1.000 de oameni au semnat pentru interzicerea festivalului Untold în centrul Clujului. „Trimiteţi-l la Bucureşti, îl decorează Firea cu fundiţe roz“

VIDEO Peste 300.000 de oameni vor ajunge la Cluj în următoarele zile. Cifrele complete ale Untold, cel mai important eveniment muzical din România

Apartament de închiriat la Cluj cu 7.200 de lei în perioada Untold. Ce alte chirii de infarct percep proprietarii din oraş

Petiţie online pentru interzicerea Festivalului Untold în centrul Clujului. Care sunt argumentele semnatarilor

VIDEO Povestea Untold 2017 continuă cu 10 milioane de euro. La Cluj vor veni cei mai buni DJ şi cele mai bune voci ale momentului

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite