Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Apuseni a fost închis: turiştii riscă să fie striviţi de copaci FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perimetrul de acces la cascadă a fost interzis. FOTO: Salvamont Vlădeasa
Perimetrul de acces la cascadă a fost interzis. FOTO: Salvamont Vlădeasa

Accesul la Cascada Vălul Miresei, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Apuseni, este interzis. Turiştii riscă să fie striviţi de copacii din jurul cascadei, care au fost afectaţi de furtuna care a avut loc zilele trecute.

Furtuna de săptămânile trecute a contribuit  la caderea majorităţii copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectaţi, pe rând o să cadă toţi, susţin reprezentanţii Salvamont Vlădeasa Cluj. 

Perimetrul a fost închis, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze în zonă cel puţin o săptămână. 

„Din păcate trebuie să vă anunţăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este un real pericol. Recomandarea noastră, pana la remedierea situatiei, este de a evita accesul către acest obiectiv (aprox.50 m din drum către podul din apropierea cascadei). Furtuna de săptămânile trecute a contribuit  la căderea majorităţii copacilor din zona cascadei, iar cei rămaşi în picioare sunt afectaţi, pe rând o să cadă toţi. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi,  toţi peste accesul la acest obiectiv”, susţin reprezentanţii Salvamont Vlădeasa Cluj.

Salvamont Vlădeasa Cluj


Accesul a fost restricţionat. Compacii din jurul cascadei riscă să cadă oricând. FOTO: Salvamont Vlădeasa

Ei recomandă turiştilor să viziteze cu o altă ocazie Cascada Vălul Miresei şi vin cu alternative: „Dacă tot aveţi planificată o deplasare în această zonă,  avem şi alte obiective turistice de interes şi de o frumuseţe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.”

Salvamont Vlădeasa precizează că au fost făcuţi paşi importanţi pentru remedierea acestei situaţii şi vor reveni  în curând cu informaţii.  

 

Vă mai recomandăm 

Munţii Apuseni, în istoria tragediilor aviatice româneşti. Pasagerii unui avion prăbuşit în 1970 au murit de frig 

Salvamontul, Transylvania Off Road şi cluburile de radioamatori, în componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite