Untold, aproape de un record important. Peste 360.ooo de fani au asistat la cel mai mare festival din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Untold
FOTO Untold

Timp de patru zile (4-7 august 2022), peste 360.000 de fani au luat parte, la Cluj, la cel mai mare festival din România şi din estul Europei. În total, la festival au asistat fani veniţi din peste 100 de ţări.

Ultima zi a călătoriei prin universul magic Untold, ediţia 2022, cea de-a patra zi de festival, a fost trăită cu un entuziasm imens de cei peste 90.000 de fanii veniţi din toată lumea pentru a celebra dragostea pentru muzică, libertatea, toleranţa şi prietenia, alături de cei mai apreciaţi artişti naţionali şi internaţionali. Peste 360.000 de mii de participanţi au trecut pragul tărâmului magic în cele patru zile. 

Recordul a fost stabilit în 2019, când peste 372.000 de fani au asistat la ediţia a cincea a festivalului Untold. În schimb, anul trecut au fost ceva mai puţini, circa 265.000 de spectatori, în condiţiile în care au existat o serie de restricţii care i-au împiedicat pe mulţi doritori să mai ajungă la Cluj.

Mainstage-ul Untold şi-a deshis porţile pentru cea de-a patra zi de festival pentru live act-uri în premieră, dar şi pentru DJ set-uri în exclusivitate. Cu un palmares impresionant, câştigător a trei premii Latino Grammy, J Balvin este un global icon, un artist care a contribuit într-un mod unic la promovarea culturii latino, aşa cum nimeni nu a reuşit să o facă până acum. Artistul columbian a urcat pentru prima dată pe mainstage-ul festivalului Untold pentru un show live plin de energie, în care toată lumea aflată pe Cluj-Arena a cântat şi a dansat. 

„România a fost prima ţară în care am fost invitat să cânt în afara continentului Sud-American. Vă sunt recunoscător pentru întreaga susţinere. Să fii artist nu e un sprint, e un maraton, iar voi aţi făcut ca totul să pară mai uşor. Dacă oferi dragoste, vei primi înapoi tot dragoste. Untold, îţi mulţumesc pentru invitaţia de a fi parte din această călătorie. Vă iubesc!”, acesta a fost mesajul lui J Balvin pentru fanii aflaţi pe Cluj-Arena. 

Zecile de mii de fani, „latino gang-ul” de la mainstage (scena principală - n.r.), cu toţii au cântat la unison cele mai cunoscute piese ale „băiatului din Medellin”, devenit un icon al culturii latino. ,,Aţi creat o atmosferă magică, vă mulţumesc! Am rămas fără cuvinte!”, a spus J Balvin care, la finalul show-ului live, a coborât în mijlocul fanilor Untold purtând steagul României. 

   

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artişti din muzica electronică, a fost una dintre surprizele frumoase oferite de creatorii Untold pentru cel de-al şaptelea capitol al poveştii trăite cu emoţie pe Cluj-Arena. Artistul belgian a declarat că este îndrăgostit de magia pe care acest festival reuşeşte să o recreeze la fiecare ediţie şi a pregătit pentru zecile de mii de fani un concept unic de show, dar şi o versiune exclusivistă pentru clasicul ,,Are You With Me”. 

Ceremonia de închidere pregătită de organizatorii festivalului UNTOLD, eveniment care ocupă actualmente locul 5 în lume la categoria Best Electronic Festival, a fost un spectacol de emoţie, lumină, focuri de artificii, lacrimi de bucurie, îmbrăţisări între prieteni şi mesajul: „Untold, are you with me?”

Hardwell a dus distracţia la un alt nivel

După o pauză de patru ani, unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, Hardwell, a dus distracţia la un alt nivel, cu un show exclusivist. Untold face parte dintr-o categorie selectă de patru mari festivaluri incluse în turneul de revenire al olandezului, ,,Rebels Never Die”. 

Un adevărat vrăjitor al sound-ul big room house combinat cu elemente din tech, trance şi techno, Hardwell şi-a invitat fanii într-o călătorie unică, un live în care a inclus piese din viitorul său album programat să apară în luna septembrie. ,,Broken Mirror”, ,,Into the Unknown”, ,,Zero Gravity”, ,,Mind Control”, producţiile clasice cu care artistul olandez a ajuns în clasamentele dance, dar şi o piesă nelansată oficial. Festivalul Untold fost primul loc în care Hardwell a venit cu propriul set-up de scenă.

,,Am fost întrebat de tour manager-ul meu despre festivalurile în care cred şi pe care vreau să le includ în turneul meu de revenire. Am răspuns imediat. Untold, suntem împreună pentru că avem aceeaşi dragoste pentru muzica electronică. Vă mulţumesc şi vă iubesc!” – Hardwell

Tujamo a prins răsăritul pe Cluj Arena

Una dintre cele mai apreciate soliste din Marea Britanie, aflată în clasamentul artistelor cu cele mai multe vizualizări pe YouTube, Anne-Marie a avut un show live, în premieră în România. Cu o voce exceptională şi cu un talent extraordinar, Anne-Marie a cântat alături fanii care au venit să-i vadă show-ul, a glumit cu aceştia şi a reuşit să creeze o conexiune frumoasă prin intermediul pieselor sale.  

Toată lumea a acceptat invitaţia frumoasei artiste de a face o sesiune de improvizaţie pe clasicul “Rockabye”. 

Germanul Tujamo a fost closing act pentru cel de-al şaptelea capitol Untold. DJ-ul care ocupă locul 36 în Top 100 DJ Mag a prins răsăritul alături de fanii săi pe Cluj-Arena, care l-au primit cu mult entuziasm. ,,Untold are un loc special în inima mea. Ştiu, ar putea fi interpretat ca un clişeu, dar în 2019 am adus-o aici pe mama mea. A fost pentru prima dată când m-a însoţit în turneu. A fost cel mai emoţionant moment al vieţii mele. Vă mulţumesc pentru că aţi rămas cel mai frumos public din lume”, a fost declaraţia de dragoste a DJ-ului german pentru fanii festivalului. Experienţa Untold fost completată pe mainstage de Tim Hox, Pascal Junior şi de germanul ATB. 

Artişti de top şi pe scenele secundare

Ultima zi a celei de-a şaptea ediţii Untold a oferit momente şi live-uri speciale şi la scenele secundare ale festivalului. Una dintre figurile iconice ale genului underground, germanul Stefan Bodzin, duo-ul Tale Of Us, Coeus, Kevin de Vries şi Fehrplay (Closing Act) au fost artiştii care au transformat scena Galaxy într-un univers în care spaţiul şi timpul nu au contat, a contat doar pasiunea şi dragostea pentru muzica techno. 

În cele patru zile de festival, scena Alchemy e fost locul în care iubitorii de trap, hip-hop, dubstep sau drum’n’bass au cântat şi dansat alături de artiştii preferaţi. În ultima zi a experienţei Untold din acest an au urcat pe scenă cei mai apreciaţi artişti şi trupe îndrăgite: Ian, Culese din Cartier, DOPE D.O.D, Dub FX & Woodnote, DJ Shiver şi Arkanian x Azrael Golden. Pandhora Live, Paax (Tulum), Hernan Cattaneo B2B Nick Warren, Jan Blomqvst, Day Dreamers şi Pablo Fierro sunt headlinerii care au făcut magie pe scena Daydreaming şi i-au ghidat pe fani în călătorii muzicale unice cu seturile lor. 

Vă mai recomandăm şi:

Untold 2019 bate record după record. Câţi oameni au participat în acest an la cel mai important festival din România

Andreea Esca, show într-o postură nemaivăzută. Vedeta Pro TV a mixat pe una dintre scenele de la Untold VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite