Un om de afaceri clujean a înregistrat la OSIM brandul „Cinema Florin Piersic”. Reacţia primarului Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Piersic la cinematograful „Florin Piersic” la inaugurarea barului „Mărgelatu”. FOTO: Adevărul
Florin Piersic la cinematograful „Florin Piersic” la inaugurarea barului „Mărgelatu”. FOTO: Adevărul

Omul de afaceri Matei Miko a cerut înregistrarea la OSIM, în urmă cu o lună, a brandului „Cinema Teatru Florin Piersic”. Primarul Clujului, Emil Boc, s-a declarat total împotriva iniţiativei, susţinând că „proprietarul brandului Florin Piersic este în primul rând Florin Piersic şi poporul român”.

Decizia omului de afaceri Matei Miko de a înregistra la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) brandul „Cinema Teatru Florin Piersic” nu este privită cu ochi buni de către primarul Emil Boc. Ştiri de Cluj relata că, în aprilie, patronul agentiei clujene de modele Transilvania Fashion a depus un dosar la OSIM pentru a înregistra brandul menţionat cu intenţia de a-l închiria apoi Primăriei Cluj-Napoca. Pe durata analizării acestei solicitări, nimeni nu mai poate cere să devină proprietarul acestui nume, care a devenit unul de referinţă în Cluj-Napoca, după ce fostul cinematograf „Republica” din centrul oraşului a devenit, în ianuarie 2011, de ziua îndrăgitului actor, „Cinema Florin Piersic”.

Litigiu între Primărie şi RADEF pentru cinematograf 


 

Primăria Cluj-Napoca a investit aproximativ un milion de euro în modernizarea cinematografului „Florin Piersic”, în incinta căruia a fost amenajat barul „Mărgelatu”, administrat de oameni de afaceri apropiaţi de fostul PDL. La emisiunea de radio Napoca Live, Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca se judecă cu Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) pentru preluarea cinematografului.

Din postura de premier al României, Emil Boc a transferat către autorităţile locale patrimoniul fostului cinematograf Republica. După ce Emil Boc a plecat din Capitală, RADEF a refuzat să predea cinematograful, deşi exista o decizie în acest sens, a explicat Boc, citat de Actual de Cluj

În acest context, primarul Emil Boc a susţinut că se opune categoric iniţiativei omului de afaceri Matei Miko: „Proprietarul brandului Florin Piersic este în primul rând Florin Piersic şi poporul român”. El a mai spus că va trimite la OSIM o precizare în care să susţină poziţia municipalităţii şi să ceară respingerea cererii omului de afaceri.

Vă recomandăm să mai citiţi:


Cinematograful „Republica“ se transformă în „Cinema Florin Piersic“

Relaţia lui Florin Piersic cu politicienii, explicată de asociatul lui: Iliescu i-a folosit fraudulos imaginea, Năstase l-a momit în PSD, Boc i-a înşelat încrederea

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri