Cinematograful „Republica“ se transformă în „Cinema Florin Piersic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din toamna acestui an, cinematograful din Mihai Viteazul va purta numele lui Florin Piersic

Imediat după Festivalul de Film Translivania, cimenatograful va intra în renovare şi va fi modernizat. Investiţia se ridică la 720.000 de lei, banii provenind din fonduri guvernamentale. „Lucrările vor dura două luni şi vor viza atât modernizarea interiorului cât şi cea a exteriorului“, ne-a declarat primarul Sorin Apostu.

Din toamnă, la Republica se vor putea urmări filme 3D. Primăria va moderniza din fonduri proprii trotuarul şi faţada cenematografului. Florin Piersic va deţine în interiorul cinematografului o cafenea, unde se va întâlni cu fanii lui de fiecare dată când va veni în Cluj.

De asemenea, în faţa clădirii va fi construit şi un parking de 400 de locuri, care va fi gata până la sfârşitul anului.

Primăria Cluj-Napoca va investi 100.000 de lei di fonduri proprii pentru refaţadizarea cinematografului, amplasarea noii sigle "Cinema Florin Piersic", şi va amenaja trotuarul din faţa clădirii în stilul “Walk of Fame”, de la Hollywood. Pe acesta se vor amplasa stele cu numele unor artisti clujeni renumiti.

"Sunt atât de fericit că o să fiu cinematograf!", a exclamat Florin Piersic, la aflarea veştii. Sunt profund emoţionat, pentru că eu ştiu că toate aceste denumiri de cinematografe, săli de teatru ori de spectacole poartă numele unor artişti care au slujit arta şi care sunt acum îân stele", a mai spus "Mărgelatu". Actorul a promis că va petrece mult timp în cinematograf, şi va vorbi înainte de fiecare proiecţie. "Filmele se vor da pe jumătate, ăpentru că în cealaltă jumătate le povestesc eu", s-a amuzat artistul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite