Un nou job s-a inventat la Cluj după stresul pandemiei. O companie îşi ia „responsabil cu fericirea angajaţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii companiei aşteaptă sosirea colegului care va fi responsabil cu fericirea lor
Angajaţii companiei aşteaptă sosirea colegului care va fi responsabil cu fericirea lor

Conducerea unei companii cu capital italian din Cluj a decis să angajeze un responsabil cu fericirea angajaţilor la locul de muncă. Decizia vine după o perioadă grea, în care pandemia, restricţiile şi stresul cauzat de acestea au afectat psihicul oamenilor.

Echipa FSP Global Group, companie italiană care îşi desfăşoară activitatea la Cluj, va fi completată cu un Chief Happiness Officer (CHO). Noul angajat va fi responsabil cu fericirea colegilor săi.

Reprezentanţii companiei spun că unul dintre motivele pentru care au hotărât crearea acestui nou post este că, din cauza perioadei pandemice, oamenii au devenit din ce în ce mai retraşi, mai nesociabili. „Acum, când în sfârşit se vede luminiţa de la capătul tunelului, trebuie să ne adaptăm unui nou program de lucru, hibrid: work from home va fi cel mai probabil alternat cu lucrul (de) la birou. După o perioadă atât de îndelungată în care oamenii au lucrat din confortul propriei locuinţe, acum este necesar să se (re)adapteze noii realităţi, să (re)devină parte a echipei, să (re)descopere sentimentul de apartenenţă la o organizaţie. Iar aceste modificări este nevoie să le aducă satisfacţii profesionale şi personale, să îi facă fericiţi”, e opinia şefilor companiei. 

„Fiecare acţiune pe care o întreprindem referitor la relaţia unei persoane cu organizaţia noastră trebuie redefinită pentru a asigura un mediu de lucru plin de satisfacţii. Recrutarea, integrarea în echipă, planificarea carierei, managementul performanţei, implicarea şi recunoaşterea meritelor, toate aceste domenii pot beneficia enorm de pe urma unei abordări organizaţionale orientate spre fericirea angajaţilor”, spune Antonio Patane, fondator FSP Global Group. Potrivit acestuia, angajaţii trebuie să simtă că munca lor este apreciată, dar şi că ei, ca oameni, sunt apreciaţi la adevărata lor valoare. 

Ce va face noul angajat

Italianul a adăugat că rolul CHO este să descopere nevoile fiecăruia dintre colegi pentru a înţelege ce îi face fericiţi, dar şi pentru a le arăta că munca pe care ei o fac contează pentru echipă şi pentru companie. Mediul de lucru poate fi o sursă de satisfacţii profesionale şi personale dacă oamenii se pot dezvolta - nu numai din punct de vedere profesional, ci şi uman. 

Conducerea companiei subliniază că ideea nu este doar de a oferi condiţii bune de lucru, ci şi ca angajaţii  să obţină satisfacţii personale în urma muncii lor. Fericirea angajaţilor la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate, mai spun ei.

„Un om fericit va fi un angajat mai eficient, mai productiv şi mai echilibrat. Cred că o companie care doreşte să aibă succes trebuie să fie mai mult decât un simplu loc de muncă. Oamenii trebuie să fie fericiţi că lucrează acolo”, consideră  Antonio Patane. 

Însă el atrage atenţia că responsabilitatea asigurării acestui mediu de lucru nu va cădea însă, de acum încolo, doar pe umerii CHO-ului. Depinde de fiecare membru al companiei, de la manager până la angajat, să participe activ la crearea unei companii fericite şi nu totul se reduce la muncă şi salarii, punctează acesta. Este la fel de important să creăm un mediu de lucru pozitiv.

„Fericit şi motivat sunt doi termeni total diferiţi. Atunci când un angajat este fericit, este motivat să fie mai bun din punct de vedere profesional. Fericirea este o stare de spirit care se vede în tot ceea ce facem”, concluzionează Patane.

Ce domeniu de activitate are FSP Global Group

FSP Global Group este un consorţiu de companii cu sediul central în Cluj-Napoca şi cu operaţiuni în ţări de pe toate continentele. FSP Global, principala companie a consorţiului, şi lider de piaţă în domeniul Business Processing Outsourcing (BPO), îşi desfăşoară activitatea  24/7, 365 de zile pe an. FSP Global furnizează servicii relaţii cu clienţii şi consultanţă..  

FSP Global furnizează o gamă variată de servicii de BPO şi este unică în acest domeniu de activitate datorită ariei impresionante a limbilor străine aflate în portofoliul său,printre care: engleză, germană, franceză, rusă, arabă, maghiară, italiană, română, cehă, spaniolă, olandeză, portugheză, poloneză, ucraineană, kazahă, bulgară, albaneză, birmaneză, malaeziană, afrikaans şi alte zece limbi africane, hindusă, urdu etc. Oferă servicii pentru clienţii din peste 25 de ţări de pe trei continente, precum: Germania, Franţa, Italia, Elveţia, Olanda, România, Irlanda, ţările arabe, Cehia, Polonia, Australia, Malaysia, Myanmar, Kazakhstan, Kuweit, Pakistan etc. 

Vă mai recomandăm şi:

„Reţeta salvatoare” găsită de o infractoare română din Italia. Cum a reuşit să scape nouă ani la rând de închisoare

Emil Boc, posibil candidat la postul de preşedinte al României? Anunţul făcut de şeful liberalilor clujeni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite