Ucigaşii româncei arse de vie într-o suburbie a Parisului, pedepsiţi exemplar. Verdictul judecătorilor francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina a murit în chinuri înfiorătoare, după ce a fost incendiată de o bandă de infractori.  FOTO: Le Parisien
Doina a murit în chinuri înfiorătoare, după ce a fost incendiată de o bandă de infractori.  FOTO: Le Parisien

Un tribunal francez din Seine Saint-Denis a dat verdictul în cazul celor patru tineri acuzaţi că au incendiat, în iunie 2017, un restaurant românesc din oraşul francez Aubervilliers.

Două dintre chelneriţele resturantului Transilvania, Doina şi Lidia, au ars atunci ca nişte torţe vii. Prima dintre ele a murit câteva luni mai târziui în spital din cauza arsurilor pe 100% din suprafaţa corpului, iar cealaltă a suferit sechele despre care medicii şi avocaţii spun că sunt „iremediabile”.

Poliţia franceză a reţinut în scurt timp un suspect, care a fost acuzat că ar fi comandat atacul. O lună mai târziu, au fost reţinuţi alţi patru bărbaţi, iar unul dintre ei, un adolescent care avea pe atunci doar 15 ani, a fost între timp judecat şi condamnat la 11 ani de închisoare de o instanţă pentru minori. A urmat procesul celorlalţi, care a început în 2020.

Pedepse exemplare

   

După aproape trei ani de la cumplitul eveniment şi trei săptămâni de proces, instanţa a dat verdictul în cazul tinerilor acuzaţi de incendierea restaurantului românesc.Tinerii şi-au recunoscut fapta, însă spun că au fost obligaţi să incendieze localul. Ei ar fi fost plătiţi cu câte 250 de euro de un cunoscut traficant de droguri, dar susţin că au dat foc restaurantului nu pentru banii primiţi, ci de teamă să nu fie pedepsiţi de cel care le-a dat banii.

Traficantul, Aboubakary (29 de ani) era unul dintre clienţii obişnuiţi ai localului şi era filat de poliţiştii francezi, care aveau informaţii că se ocupă cu traficul de droguri. Pedepsele au fost exemplare, notează portalul France Bleu. Deşi avocatul bărbatului, Steeve Ruben, a insistant că clientul său e nevinovat, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Doi dintre tinerii pe care i-a pus să incendieze localul au primit 18, respectiv 16 ani de închisoare, iar un al treilea a fost achitat din lipsă de probe, dar şi pentru că el ar fi avut doar rolul de  şofer, nefiind implicat direct în incendierea localului.

Ce s-a întâmplat

   

În seara de 11 iunie 2017, trei bărbaţi având chipurile acoperite cu cagule au dat buzna în restaurantul „Transilvania” din Aubervilliers, un orăşel-satelit al Parisului. Fără să stea pe gânduri şi fără niciun motiv, aceştia au aruncat coktailuri Molotov, iar apoi le-au stropit cu benzină pe cele două chelneriţe, ambele românce, şi pe colegul lor, Mihail, care a încercat în zadar să se opună. La fel de rapid, indivizii le-au dat foc şi s-au făcut nevăzuţi, nu înainte de a bloca uşile restaurantului, pentru ca toţi cei aflaţi în interior să ardă, notează Le Parisien.

Cele două chelneriţe, Doina (21 de ani) şi Lidia (19), au avut cel mai mult de suferit. Clienţii au fost salvaţi de un bărbat care locuia în apropiere şi care a avut prezenţa de spirit să spargă uşa blocată, însă pentru Doina a fost prea târziu. Ambele fete au ajuns în spital cu arsuri foarte grave, dar Doina nu a supravieţuit. Ceva mai norocoasă, Lidia a fost salvată de doctorii francezi, dar a rămas cu sechele ireversibile din cauza arsurilor care i-au afectat 85% din piele.

Citeşte şi

Ucigaşii româncei incendiate în restaurantul „Transilvania“ din Paris ajung în instanţă. Acuzaţiile aduse şi când este aşteptat verdictul

Tinerii care au transformat o fată în torţă vie şi au incendiat un restaurant românesc din Paris au recunoscut fapta. Motivul pentru care au dat foc clădirii

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite