Tinerii care au transformat o fată în torţă vie şi au incendiat un restaurant românesc din Paris au recunoscut fapta. Motivul pentru care au dat foc clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina a murit la câteva luni după ce corpul ei s-a transformat într-o adevărată torţă vie
Doina a murit la câteva luni după ce corpul ei s-a transformat într-o adevărată torţă vie

Patru bărbaţi au fost acuzaţi de incendierea unui local cu specific românesc de la periferia Parisului, iar un al cincilea a fost deja judecat şi condamnat la 11 ani de închisoare. O tânără româncă, chelneriţă, şi-a pierdut viaţa din cauza arsurilor suferite pe întreg corpul, iar o alta a rămas cu sechele.

Trei bărbaţi având chipurile acoperite au dat buzna în restaurantul „Transilvania” din Aubervilliers, un orăşel-satelit al Parisului, în seara de 11 iunie 2017, au stropit localul cu benzină şi i-au dat foc. Două chelneriţe, ambele românce, Doina (21 de ani) şi Lidia (19 ani), alături de colegul lor, Mihail, au avut cel mai mult de suferit.
 

Doina a murit pe patul de spital după câteva luni de suferinţă, având corpul ars pe toată suprafaţa, iar colega ei a supravieţuit, însă arsurile de pe 85% din suprafaţa corpului au mutilat-o şi i-au răpit cei mai frumoşi ani din viaţă. Clienţii resturantului au avut mai mult noroc, pentru că un vecin a spart poarta şi i-a ajutat să iasă, înainte ca incendiul să mistuie întreaga clădire.

Un tânăr a fost deja condamnat la 11 ani de închisoare, de un tribunal francez pentru minori, iar alţi trei sunt judecaţi în aceste zile. La proces sunt prezenţi şi nouă români, inclusiv proprietara restaurantului, Iuliana, dar şi Lidia, tânăra care a fost practic desfigurată de flăcări, susţinută de avocata sa, Charlotte Patrigeon. 

Au incendiat restaurantul pentru 250 de euro 

Le Parisien notează că doi dintre cei trei acuzaţi (toţi magrebieni cu naţionalitate franceză) erau minori la data comiterii faptei. Tinerii şi-au recunoscut fapt, însă spun că au fost obligaţi să incendieze localul. Ei ar fi fost plătiţi cu câte 250 de euro de un cunoscut traficant de droguri, dar susţin că au dat foc restaurantului nu pentru banii primiţi, ci de teamă să nu fie pedepsiţi de cel care le-a dat banii. „Au fost nevoiţi să dea foc", a pledat Selim Mamlouk, avocatul unuia dintre tineri.

În schimb, cel acuzat de tineri neagă orice implicare. Aboubakary (29 de ani) era unul dintre clienţii obişnuiţi ai localului şi era filat de poliţiştii francezi, care aveau informaţii că se ocupă cu traficul de droguri. Avocatul bărbatului, Steeve Ruben, susţine că clientul său este nevinovat şi arată cu degetul spre ceilalţi acuzaţi. Chiar şi aşa, el riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă, iar tinerii plătiţi de el ar putea petrece ani buni după gratii. Verdictul ar urma să fie dat pe 13 martie.

Citeşte şi

Ucigaşii româncei incendiate în restaurantul „Transilvania“ din Paris ajung în instanţă. Acuzaţiile aduse şi când este aşteptat verdictul

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite