Trenuri anulate şi cu întârzieri de aproape trei ore din cauza ninsorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au perturbat grav traficul feroviar. La nivel naţional, aproape 200 de trenuri au fost anulate în data de 16 februarie. Altele au întârzieri chiar şi de trei ore.

Trenurile pe rutele Baia Mare - Jibou şi retur şi Satu Mare - Cluj-Napoca şi retur au fost anulate pe întreaga distanţă pentru data de 16 februarie.

Alte trenuri, anulate astăzi, nu vor circula nici mâine, 17 februarie. Trenurile 3637, 3620 şi 3627 au fost anulate pe întreaga distanţă pe ruta: Cluj-Napoca - Huedin şi retur.

Întârzieri semnificative au fost înregistrate, joi, la trenurile: 1631 Constanţa - Bucureşti - Cluj-Napoca - Oradea (150 de minute) şi 407 Budapesta - Cluj-Napoca - Braşov (104 minute).

Pentru menţinerea în circulaţie a trenurilor de călători în zonele afectate de condiţiile meteo nefavoarabile, în perioada următoare, acolo unde se impune, se va circula în spatele plugurilor de zăpadă care patrulează permanent pe reţea. Din această cauză trenurile de călători pot înregistra întârzieri. În aceste zone, în situaţia în care liniile sunt deschise, CFR va încerca să menţină cel puţin un tren de călători pe relaţie, astfel încât să existe legături feroviare.

Totodată, în perioada 16 - 19 februarie s-au luat următoarele măsuri:

- pentru parcursul neefectuat, la trenurile care înregistrează întârzieri, la solicitarea călătorilor, se va restitui integral contravaloarea biletelor (pentru distanţa neefectuată);
- pasagerii pot efectua călătorii, fără plată diferenţelor tarifare, la alte trenuri sau pe alte rute pentru care au bilete, în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care au bilete valabile;
- în trenuri se pot cumpăra bilete la tarif de casă, în situaţia în care călătorii nu au timp să-şi cumpere bilet din cauza modificărilor de circulaţie;
- în situaţia anulării unui tren, călătorii vor fi direcţionaţi către alte trenuri cu aceleaşi destinaţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite