Topul CNN al destinaţiilor din 2016 include şi România. Carpaţii, Delta şi Clujul, printre obiectivele recomandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Unde să călătoreşti în 2016” se numeşte topul realizat de CNN cu ajutorul unui expert în turismul ţărilor emergente. Au fost selectate 16 destinaţii din toată lumea, printre care şi România. Carpaţii, Delta Dunării, Cluj-Napoca şi castelele din Transilvania se numără printre obiectivele recomandate.

„Unde să mergi în 2016: Top 16 destinaţii emergente” – se numeşte articolul publicat pe siteul CNN şi realizat de Anisha Shah, jurnalist şi fotograf, specializat în turismul din ţările mai puţin cunoscute. Mongolia, Madagascar, Iran, Taiwan, Uganda, Georgia şi România se numără printre destinaţiile recomandate. „Cele mai bune poveşti apar pe drumurile mai puţin bătute”, este motto-ul care a stat la baza selecţiei obiectivelor turistice pentru 2016. 

image

România, în topul destinaţiilor emergente

Fiecare destinaţie recomandată a fost însoţită de o fotografie. Fotografia care ilustrează partea dedicată României reprezintă castelul Bran. Primul paragraf menţionează Munţii Carpaţi care străjuiesc centrală a României, unde turiştii vor găsi „întinse păduri verzi , trasee de schi şi de căţărare pentru iubitorii de aventură”. 

„Ceea ce nu prea se cunoaşte este faptul că în România se află Delta Dunării, unde terenurile mlăştinoase sunt fertile. Veniţi aici pentru drumeţii, pentru a observa păsările şi pentru  pescuit . Sau faceţi un tur al galeriilor din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai atractivi poli de artă ai viitorului.", se arată în articol.  

image

Dracula rămâne o atracţie

Dintre obiectivele de vizitat în România nu lipseşte Transilvania, cu peisaje supebe, castele şi, bine-înţeles, mitul lui Dracula. 

"Dar, desigur, ţara este cel mai bine cunoscută pentru miturile sângeroare cu Dracula , vârcolaci şi fantome. Nu dezamăgesc nici peisajele vaste şi variate din Transilvania care găzduiesc castele şi biserici. Cel mai renumit dintre ele, Castelul Bran , este legat de contele imaginar din cartea lui Bram Stoker”, se arată în articol. Perioada de vizitare recomandată de autorul articolului este: aprilie-mai, august-octombrie”.

Citeşte şi

Cinci ponturi de la specialişti: cum să eviţi „surprizele” neplăcute atunci când alegi oferta turistică pentru sărbătorile de iarnă

Turismul rural: de la veşnicia satului la 20 de ani de ANTREC

Lista pensiunilor cu sejur ieftin prin programul ANTREC „Vacanţa la Ţară“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite