Tabără de o săptămână la şcoala de poliţie din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a organizat, săptămâna aceasta, a patra ediţie a taberei şcolare ”Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei”, organizată de Fundaţia ”Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală” Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii Bucureşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Timp de o săptămână, 49 de tineri de liceu, de diferite etnii (maghiară, germană şi lipoveană), din 7 judeţe - Bihor, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare - au putut afla cum pot deveni poliţişti direct de la cei care sunt deja oameni ai legii, dar şi ce tip de pregătire parcurg elevii şcolii de poliţie clujene. Scopul taberei a fost să promoveze diversitatea etnică şi echitatea etnoculturală, dar şi să-I încurajeze pe tineri să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.

Programul a debutat cu activităţi de orientare profesională, urmate de vizitarea secţiei 3 de poliţie din Cluj şi a sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al Judeţului Cluj.
Tinerii au participat la aplicaţii practice ale profesiei de poliţist: instrucţia tragerii, criminalistică şi tactică poliţienească.
„Cele mai apreciate momente au fost încătuşarea şi conducerea persoanei suspecte la sediul secţiei de poliţie, dar şi amprentarea acesteia. În simulatorul de trageri, cea mai mare parte a tinerilor au făcut faţă cu brio diverselor scenarii pregătite de către instructorii şcolii“, spun organizatorii taberei.

Mai puteţi citi:

Banca „regelui astfaltului“ a fost spartă la Cluj. Nu s-au furat bani, ci un laptop, un telefon mobil şi un aparat foto

Un instructor auto clujean pregătea cursanţii băut. Şi-a pierdut atestatul, permisul de conducere şi a fost amendat

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite