Banca „regelui astfaltului“ a fost spartă la Cluj. Nu s-au furat bani, ci un laptop, un telefon mobil şi un aparat foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul unei bănci din Cluj-Napoca a fost spart duminică noaptea, iar hoţul nu a furat bani, ci un laptop, un telefon mobil şi un aparat foto, spun poliţiştii care nu l-au prins încă pe făptaş. Sediul păgubit este al Băncii Române pentru Credit şi Investiţii din Cluj, proprietate a lui Dorinel Umbrărescu, ca şi firmele de construcţii UMB Spedition şi Tehnostrade care i-au adus numele de „rege al asfaltulului“.

Un bărbat a spart, duminică noaptea, 3 august, sediul unei bănci din Cluj-Napoca, de pe strada Mihai Eminescu. Fapta s-a petrecut în jurul orei 22.30.

„Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată că s-ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei unităţi economice din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Persoane necunoscute, prin escaladarea imobilului şi spargerea unui geam, au pătruns într-un birou din incinta unităţii economice. Din zona birourilor s-ar fi sustras un laptop, un telefon mobil şi un aparat foto“, spune purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, Simona Vîrci.

Potrivit acesteia, poliţiştii fac cercetări ca să recupereze prejudiciul şi să ia măsurilor care se impun sub coordonarea unităţii de parchet competente. Se bănuieşte că spargerea ar fi fost făcută de un bărbat.

Pe strada Mihai Eminescu din Cluj-Napoca se află sediul filialei locale a Băncii Române pentru Credit şi Investiţii (BRCI), a doua bancă cu capital privat românesc. „BRCI va fi o instituţie de credit care îi va sprijini pe investitorii locali şi în care deponenţii nu vor duce grija banilor“, declara, în februarie 2014, „Ziarului Financiar“, Dorinel Umbrărescu, acţionarul majoritar al noii bănci. Dorinel Umbrărescu, care deţine aproape 94% din BRCI, este proprietarul firmelor de construcţii de drumuri UMB Spedition şi Tehnostrade, care i-au adus numele de „rege al asfaltulului“.

„Referitor la incidentul care s-a petrecut duminică, 3 august 2014, în centrul regional din Cluj-Napoca, nu s-au înregistrat pagube. Ancheta este în curs de desfăşurare şi oferim întregul sprijin organelor abilitate. Vom reveni cu informaţii privind rezultatele oficiale ale anchetei, la finalizarea acesteia“, au declarat reprezentanţii băncii pentru „Adevărul“.

Mai puteţi citi:

Umbrărescu, proprietarul celei mai noi bănci din România: Facem o bancă pentru investitorii locali care să le spună repede clienţilor dacă le dă credit sau nu

Cine va conduce banca lui Dorinel Umbrărescu. „Regele asfaltului“ a preluat ATE Bank România de la Piraeus Bank
 

Regele asfaltului Dorinel Umbrărescu a depus dosarul la BNR pentru a-şi face bancă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite