Studenţii clujeni vor face practică la una dintre cele mai importante companii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UBB a semnat joi, 25 septembrie, un parteneriat cu Emerson prin care compania va oferi internship-uri şi programe de training, create cu scopul de a creşte potenţialul de dezvoltare profesională a studenţilor. Parteneriatul există de 7 ani, dar anul acesta este primul când se şi parafează un contract.

UBB a semnat joi, 25 septembrie, un protocol de colaborare cu Emerson prin care studenţii vor putea face practică în una dintre cele mai importante companii din lume. Parteneriatul are durată de un an de zile şi vor fi puse în practică programe comune, se vor acorda burse doctorale pentru studenţii de top ai UBB şi internship-uri pentru angajaţii universităţii. Specialişti de la Emerson se vor implica în orientarea profesională a studenţilor şi vor contribui la elaborarea programelor de studii.

„Obiectivul nostru este acela de a crea un mediu de învăţare, atât pentru studenţi, cât şi pentru proaspeţii absolvenţi. Pentru Emerson este esenţială susţinerea dezvoltării carierei acestora, în cadrul unui mediu profesional care valorizează talentul şi angajamentul pentru excelenţă”, a declarat Hopka Balazs, director general Emerson.

image

Emerson este lider global în tehnologie şi proiectare, oferă soluţii inovative clienţilor săi, care operează în cadrul pieţelor industriale, comerciale şi de consum, din întreaga lume.

„Îi suntem recunoscători companiei Emerson, pentru leadership-ul oferit facultăţii, cadrelor didactice şi studenţilor, pe tot parcursul parteneriatului, început încă din anul 2007. Nu se întâmplă adesea ca studenţii să aibă o imagine clară a traseului profesional pe care îl vor urma după absolvire. Suntem nerăbdători ca, în colaborare cu Emerson, să creăm noi oportunităţi care să sprijine studenţii în dezvoltarea unor cariere de succes, odată ce au absolvit studiile universitare”, a declarat Mihaela Luţaş, prorectorul UBB responsabil cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni, practica studenţească.

În ultimii 3 ani, Emerson a angajat, în programe de internship, peste 60 de studenţi ai UBB, dintre care 25 au fost şi angajaţi în companie.

Pe lângă susţinerea unor prezentări pentru studenţi, şi a participării la diverse târguri de locuri de muncă, organizate de către UBB, Emerson, organizează şi găzduieşte Ziua Porţilor Deschise, în cadrul căreia studenţii sunt invitaţi să viziteze sediul din Cluj al companiei.

image

Despre Emerson

Emerson desfăşoară operaţiuni în aproximativ 230 de locaţii de producţie, la nivel internaţional, dintre care 155 sunt localizate în afara USA. Emerson, o companie globală de manufactură şi tehnologie, este prezentă pe pieţele a peste 150 de ţări. Oferă o gamă variată de produse, soluţii şi servicii innovative. Cuprinde cinci segmente principale de business:  Management-ul Procesului, Automatizare Industrială, Network Power, Tehnologii Climatice, Soluţii Comerciale şi Rezidenţiale.
În lume are 110.000 de angajaţi, iar numărul vânzărilor la nivel global este de 24,7 miliarde de dolari (în 2013)

La Cluj, compania americană a construit şase clădiri cu o suprafaţă totală de  76.000 metri pătraţi, spaţii alocate pentru birouri şi producţie, şi a angajat, inclusive în 2014,  circa 2.100 de persoane. Aproape toate produsele  fabricate în România sunt exportate către clienţi din Europa şi întreaga lume.

Mai puteţi citi:

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Contraatacul rectorilor din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. Legea Educaţiei, schimbată pe furiş de Minister: se încurajează mediocritatea

Băşcălia domnului ministru în direct!

ANALIZĂ Cât de bine e să ne răsplătim cu bani copiii de nota 10? Specialiştii: un compromis dramatic necesar în România


 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite