Specialiştii de la USAMV te învaţă să mănânci sănătos
0Profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară organizează, miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, un workshop despre alimentaţia sănătoasă. Evenimentul are loc la sediul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, cu începere de la ora 11.00.
Obiectivul acestui eveniment este promovarea alimentaţiei inteligente. În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), celebrează Ziua Internaţională a Alimentaţiei. Tema propusă de FAO pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei din acest an este Sisteme de producţie alimentară sustenabile pentru siguranţă alimentară şi nutriţie. Organizatorii, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca şi Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România (ASIAR), în parteneriat cu Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj Napoca, organizează, în cadrul acţiunilor dedicate sărbătorii Zilei Mondiale a alimentului, workshop-ul cu temaInteligenţa alimentului. Organizatorii acestui eveniment: Prof. univ. Sevastiţa MUSTE, Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor şi Şef lucr. dr. Elena MUDURA, Prodecan, din partea USAMV Cluj Napoca şi Prof. Marilena Zamfir, Director şi Profesor Claudia Maria Vlaica, Şefa Catedrei de Biologie, din partea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, precizează că tematica propusă vizează realizarea unui test de inteligenţă alimentară pentru evaluarea dietei zilnice şi identificarea alimentelor care să susţină nutriţia corectă şi formarea comportamentului alimentar sănătos al elevului. In cadrul workshopului elevii vor avea posibilitatea să realizeze un prototip de produs alimentar inteligent, cu beneficii asupra sănătăţii. Workshop-ul va avea loc la USAMV Cluj Napoca, sediul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Calea Floreşti Nr. 64, miecuri 16 octombrie, cu începere de la ora 11.00.