Și-a pus panouri solare la geamul apartamentului. Ideea inedită a unui clujean de a-și scădea factura la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean și-a montat 16 panouri solare la geamul de la apartament, pentru a-și scădea factura la energie. Astfel de panouri nu necesită autorizație, după cum a precizat Primăria Cluj Napoca.

Vecinii se plâng că panourile strică aspectul estetic. FOTO: Digi 24.ro
Vecinii se plâng că panourile strică aspectul estetic. FOTO: Digi 24.ro

De mai bine de trei ani, la geamul acestui apartament din Cluj-Napoca au început să apară panouri fotovoltaice de mici dimensiuni. Proprietarul a montat până acum 16 astfel de panouri, prin care reușește să-și reducă considerabil facturile, relatează Digi24.ro.

„Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă”, este de părere un vecin. 

Iulia Perșa - purtător de cuvânt Primăria Municipiului Cluj-Napoca a declarat că legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. 

Cătălina Pop - director marketing companie de sisteme fotovoltaice - susține că problemele apar când trebuie distribuită această energie, pentru că ar trebui să se facă individual, dacă nu este un contor de bloc general.

În plus, spune directorul, „intervin probleme de costuri, că nu toți, chiar dacă-și dau acordul, nu toți pot să-și permită, până la urmă, toată investiția. La începutul acestui an, autoritățile din Cluj-Napoca anunțau montarea de panouri fotovoltaice, din fonduri europene, pe 100 de blocuri din oraș.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite