Şeful PSD Cluj despre amendamentele lui Şerban Nicolae: „Mă delimitez de această abordare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj. FOTO: Florina Pop
Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj. FOTO: Florina Pop

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, nu susţine amendamentul propus de senatorul Şerban Nicolae, prin care cere graţiarea integrală a faptelor de corupţie prevăzute de Codul Penal, dar şi de alte legi anticorupţie. Clujeanul se delimitează de propunerea colegului de partid.

„Amendamentul propus de senatorul Şerban Nicolae nu este un punct de vedere oficial al #PSD. Nu susţin acest amendament şi cred că astfel de propuneri trebuie mult mai atent cântărite. Prin urmare mă delimitez de această abordare, de acest amendament”, a susţinut Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj pe pagina sa de Facebook.

Acesta a reaţcionat la propunerea liderului senatorilor PSD, Şerban Nicolae, care a propus luni câteva amendamente la Legea graţierii care prevăd graţierea integrală a faptelor de corupţie prevăzute de Codul Penal, dar şi de alte legi anticorupţie. În plus, senatorul PSD le oferă infractorilor şansa de a comite fapte penale încă o lună de la intrarea în vigoare a legii, suspendând, practic, în acest timp întreaga legislaţie penală. 

Conform proiectului iniţiat de Şerban Nicolae, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de executarea pedepsei în cel de-al doilea dosar. Liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele infracţiuni pentru care se aplică graţierea propusă de colegul său de partid. Deci chiar dacă ar fi condamnat, Dragnea n-ar ajunge după gratii. Şi n-ar fi singurul politician cu greutate. Călin Popescu Tăriceanu, Nicuşor Constantinescu (fostul preşedinte al CJ Constanţa), Adrian Severin (fost europarlamentar PSD) şi Cristian Poteraş (fost primar PDL al Sectorului 6) sunt doar câţiva dintre liderii politici care s-ar bucura de legea lui Şerban Nicolae.

Citeşte şi

LIVE VIDEO Comisia Juridică a Senatului dezbate proiectul lui Şerban Nicolae de graţiere a corupţiei

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri