„Revelaţia” unei profesoare din Ploieşti la pelerinajul de la Nicula: „Oamenii sunt liniştiţi, tinerii nu sunt zgomotoşi şi nu consumă băutură cum fac cei din sud”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mela Roşioară şi soţul ei au petrecut două zile la Nicula. FOTO: Remus Florescu
Mela Roşioară şi soţul ei au petrecut două zile la Nicula. FOTO: Remus Florescu

Oamenii sunt liniştiţi, nu se înghesuie la coadă, tinerii nu sunt zgomotoşi şi nu consumă alcool cum se întâmplă la astfel de evenimente în Regat. Acest comportament al pelerinilor veniţi de Sfânta Marie la Nicula a impresionat-o foarte tare pe Mela Roşioară, o profesoară de Fizică din Ploieşti. Ea spune că le va vorbi elevilor la Dirigenţie despre comportamentul oamenilor de aici.

Mela Roşioară (56 de  ani), profesoară de Fizică la colegiul Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, s-a numărat printre cei 30.000 de pelerini care au petrecut sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la mănăstirea Nicula din Cluj. Alături de circa 100 de persoane printre care s-a numărat şi soţul ei, profesoara a călătorit cu autocarul până în capitala Ardealului. Ce a văzut la Nicula a impresionat-o foarte tare. „E prima dată când vin aici. Văzusem reportaje , dar nu am crezut că evenimentul are o aşa anvergură. Mă refer şi la numărul de oameni şi la modul de comportare al acestora. Oamenii sunt foarte liniştiţi, tinerii nu sunt zgomotoşi şi nu am văzut oameni să consume băutură spre deosebire de zona de Sud. Vă spun sincer, am fost foarte impresionaţi. Şi măreţia evenimentului m-a impresionat. La noi, în Regat, evenimentele de genul  acesta nu se desfăşoară aşa”, a povestit femeia. 

„A fost o relevaţie ce am văzut aici”

Profesoarei i-a plăcut atmosfera creată de bătăile prelungi ale clopotelor,  care i-au creat o stare specială, prohodul şi slujbele la care a asistat. „Am dormit o noapte aici. Când vii la un astfel de eveniment vii să te încarci sufleteşte , să trăieşti momentul şi să vezi modul de comportare al altor oameni. M-au impresionat foarte tare. Sunt oameni foarte liniştiţi. Mă aşteptam să văd tineri cu băutură. Mă aşteptam să aud manifestările zgomotoase ale tineretului.  Tineretul nu a fost zgomotos, cu satisfacţie vă spun treaba asta. A văzut mulţi tineri.  M-a impresionat modul în care oamenii care stăteau la coadă citeau din cărţulia de rugăciuni şi modul în care înconjurau biserica cu lumânări în mâini. La noi, în Sud, nu am văzut aşa ceva. Erau şi copii micuţi, şi mai mari, şi oameni în vârstă. Vă spun pentru mine a fost o relevaţie tot ceea ce am văzut aici şi voi rămâne cu o amintire plăcută”, a detaliat Mela Roşioară. Ea crede că „aici oamenii simt altfel aceste obiceiuri”. 

S-a rugat pentru sănătate, pentru fiul ei şi pentru ţară 

„M-am rugat în primul rând pentru sănătatea mea şi a familiei, dar şi pentru reuşita copilului meu. Am un copil masterand în Anglia, sper să-şi găsească un viitor şi să se liniştească. M-am rugat şi pentru liniştea acestui neam, care trece prin mari încercări. Îmi doresc ca în România să fie o atmosferă mai liniştită, oamenii să se înţeleagă şi să fie armonia pe care am văzut-o aici. Eu sunt la o anumită vârstă, dar îmi doresc  să fie linişte pentru fiul meu, care poate va dori să se întoarcă în ţară”, a mai spus Mela Roşioară. Profesoara  se va întoarce acasă „cu sufletul încărcat”  Ea spune că le va povesti elevilor ei, la ora de Dirigenţie, despre comportamentul oamenilor de aici. 

Citeşte şi

De ce este corect să spui „La mulţi ani”  de Sfânta Marie. Explicaţiile teologilor

ÎPS Andrei la Liturghia de la Nicula: „Numai anul trecut, în România, au fost peste 26.000 de divorţuri. Familiile se destramă cu multă uşurinţă”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite