Regalist din Cluj: „Regina Ana fost printre puţinele personalităţi din România faţă de care nimeni nu a avut nimic de spus negativ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Ana a murit. Monarhist împătimit, Mihai Cucerzan, universitar clujean, cel de la care a plecat iniţiativa legii anti-fumat, mărturiseşte că a apreciat tăria de caracter şi forţa reginei.

Regina Ana a murit. Mihai Cucerzan, cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, spune că nu a cunoscut-o personal pe Regina Ana, dar asta nu l-a împiedicat să o aprecieze.

„A fost o persoană de o forţă teribilă pentru că a trecut prin foarte multe lucruri neplăcute încă de la începutul căsătoriei. A fost o femeie puternică şi sunt convins că i-a dat multă energie şi Regelui Mihai. Avea o nobleţe aparte, un fel de a fi regal, o modestie şi bun-simţ extraordinar“, a declarat, pentru „Adevărul“, Cucerzan (foto în dreapta, credit foto: Facebook). 

image

Acesta mai afirmă cu regina a avut o prezenţă publică discretă, iar numele ei nu a ajuns în niciun scandal.

„A fost printre puţinele personalităţi din România faţă de care nimeni nu a avut nimic de spus negativ. A avut o conduită regală ireproşabilă şi a fost un real model. Din păcate, românii nu au avut norocul de o a avea ca regină. Cu siguranţă că ar fi fost o prezenţă aparte“, adaugă regalistul.

Mihai Cucerzan a iniţiat în primele zile ale lui 2013 o petiţie antifumat al cărei mesaj urma să fie preluat politic de către deputatul Aurelia Cristea (iniţiatoarea legii), completat ulterior de alţii şi ajuns apoi lege în 2015.

Mai puteţi citi:

Istoric din Cluj, despre Regina Ana: „Din păcate, pentru naţiunea română, a fost o regină a României în exil“

Clujul, primul oraş din ţară care spune „Nu“ fumatului. Un lector universitar vrea să interzică fumatul în spaţiile publice închise. Patronii de localuri şi parlamentarii îl susţin

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite