Protopopul  Daciei Ripensis şi vicarul Timocului este  Cetăţean de Onoare  al Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi vicar al Timocului, a primit însemnele distinctive ale titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare”. Ceremonia a avut loc la Mănăstirea Nicula, după liturghia arhierească săvârşită de praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul acestui locaş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a înmânat părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, însemnele distinctive ale titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare”. Ceremonia a avut loc la Mănăstirea Nicula, după liturghia arhierească săvârşită de praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul acestui locaş. părintele Aleksandrovici a apreciat gestul autorităţilor clujene. „Noi suntem români, unii ne spun vlahi sau valahi, dar tot români suntem, şi mulţumesc tuturor pentru sprijin şi pentru distincţiile acordate”, a declarat proaspătul cetăţean de onoare al judeţului Cluj. IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, i-a decernat părintelui Aleksandrovici medalia Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincţie a mitropoliei.

Biserica, o oază de românism 

„Am fost în Valea Timocului, am văzut ce necazuri au românii de acolo, dar am văzut şi rodul strădaniilor sfinţiei sale părintele Boian de a propovădui limba română. Fraţii noştri de acolo nu au dreptul la limba maternă în şcoală sau la biserică, drepturi fundamentale nu sunt recunoscute, deşi Serbia este o ţară europeană.  Biserica părintelui Boian este o oază de românism şi un licăr de speranţă pentru românii din Valea Timocului. De aceea am decis să-i acordăm acest titlu, azi am bucuria să-i înmânez semnele distinctive şi o să-l rog să nu se lase, deoarece nu este singur”, a declarat Horea Uioreanu la înmânarea titlului. 

citeşte şi 

Unul dintre veteranii presei române, Virgil Lazăr, cetăţean de onoare al Clujului: „Dacă lucraţi pentru adevăr vă câştigaţi stima cititorilor“

Doina Cornea a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Clujului. Este prima recunoaştere din partea autorităţilor clujene la peste 20 de ani de la Revoluţie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite