Primarul din Băişoara, supărat pe administratorii pârtiilor de schi: „Mergeţi în pisici de mocani proşti!”

0
0
Staţiunea Buscat este una dintre cele mai populare pentru clujeni. FOTO: Buscat Resort
Staţiunea Buscat este una dintre cele mai populare pentru clujeni. FOTO: Buscat Resort

În ultimele week-end-uri accesul la pârtiile de schi din comuna Băişoara s-a făcut extrem de greu din cauza lipsei locurilor de parcare şi a aglomeraţiei. Unul dintre cei consideraţi responsabili, primarul Liviu Ghib susţine că pârtiile de schi nu aduc bani la bugetul local pentru a permite realizarea de investiţii.

Primarul interimar al comunei Băişoara, Liviu Ghib, este extrem de furios pe faptul că staţiunile de schi din comună nu aduc bani la bugetul local, dar toţi turiştii au pretenţii de a se face investiţii, relatează Ştiri de Cluj.

„Suntem singura staţiune din judeţul Cluj, căreia contribuabili din turism nu aduc niciun venit. Eu aş da-o mâine staţiunea aia pentru că nu îmi aduce niciun venit. Toate firmele şi toate pensiunile care sunt sus în staţiune au firmele făcute pe oraşul Cluj, pe Turda sau pe Oradea. Tot impozitul pe venit, muncitori, pe salarii şi impozite se dau la Cluj, noi nu încasăm nimic. Nu primim nici 5 bani”, a spus primarul pentru sursa citată.

Nici pârtia Buscat nu aduce vreun ban la bugetul local: „Buscatul e privat, e altă problemă, dar nici cinci bani nu ne aduce. Nu putem să ne mândrim că aducem bani din staţiune, ca apoi să investim tot acolo. Asta ar fi o soluţie ca să recuperăm. Tot ce am făcut e pe proiecte europene. Asta e problema, că toţi vin cu pretenţii să facem tot mai mult la staţiune, dar atunci oamenii care mă votează din alea nouă sate să nu le fac nimic. Să las totul la mama naibii? Acum lucrez la asfaltare la canalizare, la asfaltări şi să investesc totul în staţiunea, să vină cineva din Cluj şi să facă o grămadă de bani şi să râdă de noi. Să zică: ”Mergeţi în pisici de mocani proşti! Dacă te-au votat oamenii, asta este, să fii sănătos!. Staţi acolo în noroi şi în mizerie, fără canalizare şi apă!” şi să nu aibă apă şi canalizare. Noi venim să ne distrăm!”. Aşa e în regulă? Nu e în regulă, vă spun eu!”, a mai adăugat primarul Ghib. 

Administraţia locală din Băişoara adună din impozite şi taxe pe terenuri şi clădiri numai 100.000 de euro pe an. 

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri