Preşedintele CJ Cluj: parlamentarii PDL nu susţin proiectele judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a susţinut că parlamentarii PDL nu au venit la dezbatere. FOTO: Adevărul
Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a susţinut că parlamentarii PDL nu au venit la dezbatere. FOTO: Adevărul

Consiliul Judeţean a invitat, astăzi, parlamentarii clujeni din toate partidele la o întâlnire pentru a semna un protocol prin care se angajează să susţină principalele obiective ale zonei la dezbaterea legii bugetului de stat pe anul 2014. Parlamentarii PDL nu au fost prezenţi la întâlnire.

Conducerea executivă a Consiliului Judeţean Cluj a avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii clujeni. Deşi au fost invitaţi toţii aleşii, la această întâlnire au participat reprezentaţii USL,  UDMR şi PPDD, cei ai PDL nefiind prezenţi. „Am invitat parlamentarii la o discuţie pe tema proiectelor prioritare ale judeţului, solicitând-le, ca şi anul trecut, sprijinul pentru susţinerea lor financiară fie la dezbaterea legii bugetului de stat pe anul 2014, fie direct la ministerele de resort. Este vorba despre acele proiecte care depăşesc posibilităţile bugetului nostru şi sunt de importanţă capitală nu doar pentru Cluj, ci pentru întreaga zonă. Fără a intra în prea multe detalii, avem nevoie de sprijin pentru construirea spitalului regional de urgenţă şi a celui pediatric, finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pentru finalizarea lucrărilor la pista de 3500 de metri a aeroportului, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal. Tot acum am discutat despre nevoia de a realiza conexiunea dintre autostradă şi centura Vâlcele-Apahida, centura de sud a Floreştiului, modernizarea căii ferate Cluj-Oradea-Episcopia Bihor şi realizarea legăturii dintre DN1 şi DN75 , în zona turistică a Munţilor Apuseni. Toate aceste proiecte au studiile şi proiectele finalizate, unele sunt în diferite stadii ale lucrărilor, avem nevoie de fiecare leu care vine de la bugetul central pentru a le finaliza”, a precizat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. În finalul întâlnirii a fost semnat un acord  de colaborare între Consiliul Judeţean Cluj şi parlamentarii clujeni prezenţi, acord prin care aceştia din urmă se angajează să susţină şi să promoveze proiectele deliberativului clujean. Preşedinele PDL Cluj, Daniel Buda nu a putut fi contactat pentru reacţii. 

Cu câteva ore înainte preşedintele PDL, Daniel Buda, şi primarul Emil Boc au participat la semnarea unui protocol de susţinere a Candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană. 

Senatorul PDL Alin Tişe a depus 426 de amendamente pentru Cluj

 Senatorul clujean Alin Tişe a depus 462 amendamente pentru modificarea proiectului de lege al bugetului pentru anul 2014, pentru dezvoltarea Clujului. “În calitate de senator de Cluj am depus o serie de amendamente pentru proiectul de lege al bugetului aferent anului 2014, amendamente pentru judeţul nostru, justificate, de care Clujul are nevoie. În total sunt 462 amendamente, pregătite din timp, pentru alocarea de resurse financiare în vederea dezvoltării lucrărilor din judeţul Cluj. Unele sunt pentru continuarea unor lucrări începute ce necesită a fi continuate, iar altele pentru începerea lor. Îmi exprim speranţa ca măcar cele mai importante să fie votate de USL.” a declarat senatorul Alin Tişe.

Alin Tişe a depus amendamenente la  proiectul de lege al bugetului pentru următoarele proiecte: Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, continuarea lucrărilor la  pista de decolare – aterizare de 3.500 M la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Construcţia Hidrocentralei Tarniţa Lăpuşteşti, continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania -  tronsonul  Cluj Vest - Mihăieşti (24 km), Autostrada  Transilvania -   tronsoul Mihăieşti - Suplacu de Barcău si tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, Centrura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, tronsonul Calea Turzii – Borhanci şi Tronsonul Calea Turzii – Mănăştur (Centura ocolitoare Sud Cluj-Napoca), continuarea proiectului Sală polivalentă Cluj-Napoca, modernizare străzi în municipiul Cluj-Napoca, proiectul Modernizare şi extindere iluminat public în Municipiul Cluj-Napoca, continuarea proiectului Filarmonicii Cluj-Napoca, proiectul Cluj Napoca – Capitala Europeană a Tineretului în 2015, proiectul  Cluj-Napoca – Capitala Culturală Europeană 2021, extinderea Parcului Industrial Tetarom III.

Citeşte şi 

Clujul, susţinut de toate partidele politice în candidatura la titlul de Capitală Culturală a Europei

Ce oportunităţi de business aduce titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 obţinut de Cluj-Napoca

Preşedintele Asociaţiei „Cluj Capitală Culturală Europeană 2021“ cere demisia ministrului Culturii

Scrisoare deschisă către Parlament şi Guvern. Clujenii îl acuză pe Daniel Barbu că periclitează imaginea ţării susţinând Timişoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite