Preşedintele CJ Cluj a făcut o plângere la CEDO privind modul în care a fost tratat fiul său, acuzat de trafic de droguri, de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj FOTO: Adevărul
Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj FOTO: Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, într-o emisiune de la un site local, că a făcut o plângere la CEDO legat de modului în care a fost tratat de anchetatori fiul său, Alexandru Uioreanu, în dosarul de trafic de droguri.

„Pentru tot ce i s-a întâmplat acestui copil, care a pătimit, m-am adresat la CEDO pentru a contesta deciziile luate, de arestare şi modul în care  a fost tratat, minor fiind. Cu surprindere, dosarul a fost primit în 2 săptămâni. Este un lucru foarte rar. Şi lor şi s-a părut absolut inacceptabil ca un copil de 16 ani să fie chinuit în halul ăsta. Chiar şi acum este chinuit. Alexandru nu poate să iasă din casă. Nu are voie să se ducă nici la teatru sau la manifestări publice”, a explicat Horea Uioreanu, joi seara, pentru o emisiune de la stiridecluj.ro.

Juniorul lui Horea Uioreanu a fost condamnat cu suspendare, iar la sfârşitul lunii aprilie va fi o înfăţişare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aceeaşi emisiunea, Horea Uioreanu a mai spus că fiul său a obţinut o medie foarte mare la simularea la BAC, una dintre cele mai mari din judeţ, şi că, pe viitor, Alexandru Uioreanu are de gând să dea la Drept, plecând de la experienţa sa cu legea.

Alexandru Uioreanu a fost arestat preventiv în data de 20 decembrie 2012, alături de doi fraţi, Ferenc Nagy şi Gyongyke Nagy. Procurorii DIICOT susţin că aceştia trei ar fi adus droguri din Ungaria şi le-ar fi distribuit prin şcoli.
În marie 2013, judecătorii l-au condamnat pe Uioreanu Jr. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Uioreanu Junior are un termenul de încercare de patru ani şi şase luni, timp în care, dacă mai săvârşeşte vreo infracţiune, va trebui să execute în regim de detenţie pedeapsa.
Şi fraţii Nagy, care au primit pedepse cu suspendare.
Alexandru Uioreanu a fost acuzat de trafic de droguri de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Teritorială Cluj.
Procurorii spun că Alexandru Uioreanu a deţinut şi comercializat 130 de grame de haşiş. Din probele de la dosar rezultă că Nagy Ferenc era distribuitorul principal, de la care se alimenta cu droguri şi Uioreanu Junior.

Acesta şi-a petrecut sărbătorile de iarnă în arestul poliţiei, la fel şi aniversarea de 17 ani.

Mai puteţi citi:

EXCLUSIV La o zi după începerea procesului de trafic de droguri, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj este audiat la DIICOT pentru noi dosare

Primul elev din Cluj care dă examene la închisoare. Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj este în arest de mai bine de o lună

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite