Preotul din Bonţ care „prezice“ viitorul: „nu vă duceţi ca la ghicitoare, că vă simte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Budeanu, pretotul din Bonţ care deschide cartea. FOTO: Adevărul
Petru Budeanu, pretotul din Bonţ care deschide cartea. FOTO: Adevărul

La patru ani după ce „Adevărul” relata despre părintele „vrăjitor” Petru Budean din satul Bonţ, situaţia este neschimbată. Preotul continuă să deschidă cartea susţinând că astfel poate ghici viitorul şi poate rezolva miraculos problemele oamenilor.

Părintele Petru Budeanu din satul Bonţ, comuna Fizeşu Gherlii, a intrat în atenţia Mitropoliei Clujului din 2011, când „Adevărul” a relatat despre practicile neortodoxe ale acestuia. În 2015, preotul care deschide cartea este încă în atenţia Mitropolitei. „Cazul părintelui din Bonţ este în atenţia Preasfinţitului şi urmează în curând să fie rezolvat. I s-a cerut să limiteze practica pastorală la propriii credincioşi şi să nu încalce canoanele Bisericii, sperăm că va înţelege”, a declarat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului Bogdan Ivanov. Între timp, preotul îşi continuă activitatea, aşa cum confirmă localnicii.

„Pe Părintele Budean îl găsiţi în fiecare marţi şi vineri dimineaţa de la ora 4. Mergeţi cu încredere la el,nu vă duceţi ca la ghicitoare pentru că vaĂ simte şi nu vă primeşte Eu am fost de câteva ori la dânsul şi îi multumesc,un mare preot cu Mare Har şi cu slujbe foarte puternice”, scrie un credincios pe siteul bisericii. În continuare, multe persoane întreabă cum pot să ajungă la preot.

Preotul care deschide cartea

Preotul obişnuia de ani buni să le deschidă Cartea credincioşilor, o procedură prin care aceştia cred că le este dezvăluit viitorul. Preotul a promis în 2011, după articolul publicat în Adevărul că renunţă la a mai deschide Cartea. Din acel moment, acesta nu a mai primit oamenii care apelează la el, veniţi din toate colţurile ţării, în biserică, ci în casa parohială.

Faima preotului Petru Budean, din Bonţ, s-a răspândit în toate colţurile ţării pentru faptul că „deschide Cartea“ (Pravila sau, în unele cazuri, chiar Evanghelia) şi rezolvă miraculos problemele credincioşilor care apelează la el.

„Pravila este rânduiala după care se conduce biserica. De cele mai multe ori, aceasta este tipărită cu litere slavone, dar în româneşte. Omul care apelează la astfel de preoţi, mai ales dacă este bulversat de necazuri, nu pricepe oricum nimic chiar dacă se uită în acea carte deschisă de preot. E un păcat mare o asemenea practică“, a explicat părintele Viorel Bud, de la Catedrala Episcopală din Baia Mare. Pentru această practică, ce nu este conformă cu canoanele Bisericii Ortodoxe, au fost cazuri în care le-a  fost interzis să slujească.

Citeşte şi:

Preotul „vrăjitor” din Bonţ îşi continuă activitatea

Preot de ţară ca în Dosarele X: "deschide Cartea", spune că îl vede pe Satana, face vrăji şi ghiceşte trecutul şi viitorul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite