Preot clujean, despre coronavirus: „Cel ce se împărtăşeşte n-are de ce să se teamă!“. Ce teorie a conspiraţiei a distribuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Claudiu Melean. FOTO: Arhivă personală
Preotul Claudiu Melean. FOTO: Arhivă personală

Un preot clujean a distribuit pe pagina lui de Facebook ştirea parţial falsă conform căreia romancierul Dean Koontz ar fi prezis în 1981 coronavirusul.

„CORONAVIRUS ??? WUHAN? SERIOS? ... CE COINCIDENTĂ??? 1981. Cel ce se împărtăşeşte n-are de ce să se teamă!” - aceasta este comentariul preotului ortodox clujean Claudiu Melean la fotografiile cu pasaje din cartea lui Dean Koontz „The Eyes of Darkness”, publicată în 1981, în care se aminteşte de virusul „WUHAN 400”.  

Unii internauţi au postat comentarii de genul: „Numai Bunul Dumnezeu ne poate feri de această molimă”, „Ne merităm soarta.... şi vremurile sunt după oameni...rele! Doamne , iartă-ne!”, „Domnul sa ne păzească.amin”.

Alţii însă au analizat critic: „Pare sa fie pe jumatate adevarat, in ce ma priveste sunt rezervat dupa ce am citit acest articol”, trimiţând la un site de verificare a ştirilor false în care se explică că de fapt este o pură coincidenţă. 

„Spuneţi-mi oameni sfinţi care au făcut invenţii tehnologice!”


Preotul clujean Claudiu Melean foloseşte, destul de des, reţeaua Facebook pentru a-şi transmite mesajele. De asemenea, el îşi înregistrează şi postează pe YouTube studiile biblice pe care le organizează. 

Cu toate acestea, în una dintre aceste sesiuni, preotul face afirmaţii bizare: 

„Părintele Iustin spunea că oamenii din cauza plăcerilor îşi invetează patimi, toate invenţiile nu sunt altceva decât gândiri ale oamenilor fără Dumnezeu. Spuneţi-mi oameni sfinţi care au făcut invenţii tehnologice sau nu ştiu de care, modere? Nu, toate le-au făcut vesticii, ce telefoane folsoim? Româneşti, da? Făcute în Muntele Athos. Toate îs chinezării sau făcute de americani. Oamenii fără Dumnezeu, inteligenţi, caută să inventeze să-şi implinească poftele care nu te satură nciodată.”

Cauzele bolilor şi a suferinţelor 

În aceeaşi înregistrare, postată pe YouTube în 21 februarie 2020, intitulată „Vindecare prin taine”, preotul explică cauzele bolilor şi suferinţelor:

1. Căderea lui Adam; 

2. Păcatele personale 

3. Păcatele celor din jur (moment în care spune că „Arsenie Boca are analize pe genetică foarte amănunţite. El spunea din doi părinţi deştepţi nu are cum să iasă un copil prost, la fel cum din doi părinţi proşti n-are cum să iasă un copil deştept”).

4. Lucrarea diavolului. 


Preotul abordează şi problema „Ce face un creştin bolnav”, menţionând următoarele puncte: „1. Cheamă preoţii. 2. Rugăciune. 3. Ungerea cu untdelemn”. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite