PREMIERĂ „Studioul de operă”, proiectul care aduce muzica mai aproape de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Studioul de operă”, o iniţiativă a Operei Române de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program muzical de calitate, a debutat astăzi. În cadrul proiectului sunt căutate persoane talentate care posedă cunoştinţe ale artei vocale şi scenice, care nu vor fi condiţionate de studii de specialitate.

„Din dorinţa de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program de operă, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită la premiera de debut a Studioului de operă clujean, programat pentru sâmbătă, 3 mai, ce va prezenta titlurile: ”Bastien şi Bastienne” şi ”Impresarul”, ambele fiind creaţii ale lui W. A. Mozart şi programe ce au fost puse în matineu chiar dacă nu se adresează copiilor, ci ţintesc un public matur”, se arată într-un comunicat al instituţiei. “Studioul va dezvolta o agendă proprie de spectacole destinate adulţilor dar şi copiilor, ce vor fi jucate în special în program matineu, dorinţa conducerii Studioului şi directorului Marius Vlad Budoiu fiind aceea de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program de operă. Sunt vizate de asemenea reprezentaţii în spaţii alternative şi deplasări în localităţi din judeţul Cluj şi zonele limitrofe, fapt care devine posibil odată cu crearea acestei resurse artistice alternative, aflate la dispoziţia Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca”, arată reprezentanţii studioului. Aceştia mai precizează că noutatea constă în faptul că accesul în cadrul studioului este deschis oricărei persoane talentate şi care posedă cunoştinţe ale artei vocale şi scenice, nefiind condiţionat de studii formale sau diplome.

Două premiere

Cel dintâi matineu al premierei, ”Bastien şi Bastienne”, de sâmbătă, 3 mai, de la ora 10:30, este o operă comică într-un act ce îi va avea ca protagonişti pe Timea Fülöp Gergely, Marian Vasc Ionuţ, George Godja, Livia Chiuariu şi Alina Maria Grigore. ”Impresarul”, de asemenea un spectacol liric plin de umor, într-un act, va continua programul zilei cu soliştii Cristina Oltean, Oana Trâmbiţaş, Ioan Alexandru Mocian, Marian Vasc Ionuţ, Zoltan Molnar, Barbu-Sebastian Sofron, Alexandra Maria Topan, Loredana Florentina Puican, Giampaolo Picucci, Adriana Tidor şi Zsuzsa Jakacs. 
Pregătirea muzicală şi acompaniamentul la pian este realizat de Francisc Fuchs, concepţia dramaturgică şi direcţia de scenă stau sub semnătura lui Emil Stugaru, iar Cristina Albu este regizorul artistic.
„Aşteptările Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca în legătură cu acest proiect inovativ sunt mari şi pline de încredere, sporind astfel oferta artistică adresată publicului clujean, căruia doreşte să îi ofere şi în matinee spectacole dedicate adulţilor. Sperăm ca spectatorii nostri, vechi şi noi, să răspundă acestei invitaţii printr-o prezenţă numeroasă şi constantă!”, arată reprezentanţii Operei.

Citeşte şi

Balul Operei de la Cluj: Ceaikovski, Cătălin Botezatu şi inventatorul sângelui artificial

Balul Operei a adus Parisul la Cluj (GALERIE FOTO)

FOTO Personalităţi marcante ale Clujului premiate la Balul Operei

VIDEO Lume puţină în a doua seară a Balului Operei din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite