Brandurile clujene, „mici vedete“ la Târgul Internaţional de Produse Alimentare de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul presat la rece din comuna clujeană Luna a fost una dintre „vedetele“ Târgului Internaţional de Produse Alimentare şi Băuturi de la Londra  FOTO: Adevărul
Uleiul presat la rece din comuna clujeană Luna a fost una dintre „vedetele“ Târgului Internaţional de Produse Alimentare şi Băuturi de la Londra  FOTO: Adevărul

O delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj şi a Asociaţiei Produs de Cluj (structură subordonată CJ Cluj) a participat, săptămâna trecută, la Târgul Internaţional de Produse Alimentare şi Băuturi – IFE (International Food & Drink Event), eveniment care s-a desfăşurat la Londra, Marea Britanie, în cadrul complexului expoziţional ExCel.

”Am demonstrat cu acest prilej faptul că industria alimentară românească are un potenţial enorm precum şi capacitatea de a furniza pieţelor externe produse alimentare extrem de gustoase, de cea mai bună calitate şi ecologice”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

La  la Târgul Internaţional de Produse Alimentare şi Băuturi de la Londra au fost în jur de 30.000 de vizitatori. 4.000 dintre aceştia au fost străini.

România fiind reprezentată de peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare - carne, panificaţie, patiserie, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate şi uleiuri vegetale. Adică, trei standuri grupate pe o suprafaţă de aproximativ 400 de mp.

Unul dintre produsele româneşte care a atras atenţia străinilor a fost uleiul presat la rece din comuna Luna, produs care a devenit cunoscut şi pe alte pieţe europene, precum Franţa sau Italia, datorită calităţilor culinare cât şi a numeroaselor beneficii terapeutice.

La acest târg din Londra s-a lansat, pentru prima dată, şi programul “Meet the Buyer”, program ce oferă posibilitatea întâlnirii marilor companii britanice importatoare, distribuitoare şi engross-iste de produse alimentare şi băuturi, cu firmele expozante.

Din delegaţia clujeană a făcut parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, iar din cea a României - Valentin Soneriu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ion Jinga, ambasadorul României la Londra.

Înainte de târgul londonez, preşedintele CJ Cluj spunea că agricultura şi industria agroalimentară nu mai trebuie privite ca pe o Cenuşăreasă, şi că trebuie promovate acele sectoare care pot aduce notorietate internaţională pentru judeţul Cluj.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite