Polițistul din Dej care s-a împușcat în cap a murit. Șeful lui este anchetat de DNA pentru purtare abuzivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițistul de 39 de ani, care s-a împușcat în sediul Poliției Dej, Cluj, a decedat în dimineața de marți, 1 noiembrie. El ar fi fost una dintre victimele șefului său, cercetat de DNA pentru purtare abuzivă.

Bărbat s-a sinucis în sediul Poliției Deja. FOTO: Arhivă
Bărbat s-a sinucis în sediul Poliției Deja. FOTO: Arhivă

Iulian Timșa, de la Biroul de Comunicare al Poliției Cluj, a declarat pentru „Adevărul” că polișistul a decedat în dimineața de marți, 1 noiembrie. Bărbatul a fost transferat la Spitalul Militar din Cluj, dar starea lui s-a agravat și a decedat. 

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, susține că polițistul care s-a împușcat în cap era una dintre victimele șefului IPJ Dej, Marton Elek, cercetat de DNA pentru purtare abuzivă.

„Înțelegem de la colegi că a existat o presiune foarte mare și, din ce înțelegem, neoficial, ar fi vorba despre una din victimele șefului acestei unităţi care este şi cercetat de DNA pentru purtare abuzivă, și ne referim aici la nenumăratele situații în care acesta a fost și intimidat, disprețuit, jignit și așa mai departe. E vorba despre o constrângere a șefului poliției, la adresa colegului nostru, de a-i ponta în zilele de sâmbătă și duminică, când el nu era, de fapt, la serviciu”, a declarat Andreica pentru Pro TV.

Șeful bărbatului, anchetat de DNA

DNA a precizat că în intervalul iunie - septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Municipiului Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri ofițerului de serviciu din subordine, să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, în zilele de sâmbătă și duminică, cu motivația că ar fi fost planificat de serviciu „din partea conducerii”, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la locul de muncă.

Consecințele acestor demersuri ar fi fost întocmirea în fals a unor înscrisuri oficiale privind efectuarea orelor de muncă suplimentară de către lucrătorii de poliție urmată de obținerea de către suspectul Marton Elek a unor beneficii necuvenite (plata drepturilor salariale sau oferirea zilelor libere de compensare pentru orele suplimentare lucrate), scrie în comunicatul DNA.

Ce spune Poliția

„La data 31 octombrie, în jurul orei 7.50, la nivelul Poliției municipiului Dej a fost înregistrat un incident cu cadru. Un agent de poliție a suferit leziuni grave, în urma folosirii armamentului. Conform primelor date, acesta s-ar fi împușcat cu armamentul din dotare”, se arată într-un comunicat al Poliției Cluj.

În cauză a fost solicitat de urgență, prin apel 112, un echipaj medical, pentru a-i acorda îngrijiri medicale de specialitate.

În acest caz s-a format o echipă operativă de polițiști specialiști, care desfășoară activități de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentulau informat reprezentanții Poliției Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite