Poliţiştii clujeni au confiscat o tonă de ciuperci şi lemne tăiate ilegal din pădure

0

Poliţiştii şi jandarmii clujeni au efectuat, joi, 23 august, o razie cu efective mărite în zona comunei Măguri-Răcătău, în judeţul Cluj.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, la această acţiune au luat parte poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Gilău.

„În cadrul acţiunii au fost legitimate 64 de persoane şi au fost controlate 15 autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 7.600 de lei; majoritatea se referă la încălcări ale Legii 171/ 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

Imagine indisponibilă

Cu acest prilej, poliţiştii au confiscat 1.024 kg de ciuperci, în valoare de aproximativ 11.000 de lei. Produsele au fost predate unor unităţi de profil, în vederea valorificării conform prevederilor legale. „Confiscarea a avut drept temei prevederile Legii 12/1990 referitoare la efectuarea de acte sau fapte de comerţ, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege”, au precizat poliţiştii.

Imagine indisponibilă

De asemenea, în urma verificării unui transport de lemne, s-au constatat diferenţe între cantitatea de material lemnos înscrisă în documentele de transport şi cea efectiv transportată. Astfel, circa 3,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 700 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi autorităţilor din domeniul silvic.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite