Poliţia verifică dacă s-a încălcat legea la petrecerea organizată de Rareş Bogdan. Europarlamentar: „Au fost undeva la 14-15 copilaşi şi în jur de 40 de adulţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva mese au fost amenajate în exteriorul restaurantului. FOTO: Libertatea
Câteva mese au fost amenajate în exteriorul restaurantului. FOTO: Libertatea

Poliţiştii clujeni fac verificări în urma apariţiei în presă a informaţiilor conform cărora europarlamentarul Rareş Bogdan ar fi organizat o petrecere pentru fiica sa, încălcând prevederile legale privind starea de alertă. Rareş Bogdan a revenit cu precizări.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini şi articole privind desfăşurarea unui eveniment organizat într-un local public din municipiul Cluj-Napoca, prin care s-ar fi încălcat prevederile incidente privind starea de alertă, sunt efectuate verificări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”- au declarat reprezentanţii Poliţiei din Cluj.

Potrivit  Libertatea, europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintelui PNL, a ignorat starea de alertă şi i-ar fi ţinut ziua fiicei sale cu 100 de invitaţi la un restaurant clujean. Puţini oameni erau pe terasă, restul fiind în interiorul restaurantului, la mese fără mască, inclusiv Rareş Bogdan şi familia stând înăuntrul restaurantului, relatează sursa citată.

Legea spune că, în starea de alertă, în toată România sunt interzise evenimentele în interiorul restaurantelor, fiind permise numai cele de pe terase sau grădini. Dacă închiriezi locul pentru un eveniment privat, nu poţi avea mai mult de 20 de invitaţi înăuntru. Sursa citată a arătat că majoritatea invitaţilor au stat în interiorul restaurantului, având în vedere vremea urâtă. 

„Am cerut soţiei să-mi spună exact câte persoane au fost invitate că nu ştiam“

„A fost un eveniment privat la Cluj, care a respectat toate normele impuse de reglementările în vigoare. Fără politicieni, fără vedete, fără persoane publice, fără şefi de instituţii. Familia şi prieteni apropiaţi. Atât. Cifra de 100 este o aberaţie. Îmi pare rău ca nu m-au sunat sa vina şi sa bea o cafea şi sa mănânce o prăjitura jurnaliştii care s-au chinuit cu drone si teleobiective pe dealurile pline de noroi şi apa din jur”, a susţinut, ieri, pentru „Adevărul“, Rareş Bogdan.

Între timp, Rareş Bogdan a mai precizat pentru Observator: „Am cerut şi eu soţiei mele să îmi spună exact câte persoane au fost invitate că nu ştiam. Ea s-a ocupat, nu m-am ocupat eu. Au fost undeva la 14-15 copilaşi şi în jur de 40 de adulţi. Sub 40, peste, nu ştiu exact. A fost o masă normală pentru un copilaş de un an, a fost o zi de naştere cu familia şi cu prieteni apropiaţi.”

Citeşte şi

„Cifra e o aberaţie“ - replica lui Rareş Bogdan la acuzaţia că ar fi organizat o petrecere cu 100 de persoane într-un restaurant din Cluj

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite