Planul aproape fără cusur pus la cale de un cuplu de români pentru a fura un ceas de lux. Cum şi-au folosit copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marta şi Ilie au dat lovitura vieţii, dar au fost repede prinşi de poliţiştii britanici. FOTO: The Mirror / Facebook
Marta şi Ilie au dat lovitura vieţii, dar au fost repede prinşi de poliţiştii britanici. FOTO: The Mirror / Facebook

Doi români din Marea Britanie, soţ şi soţie, şi-au folosit fiul de 6 ani pentru a fura un ceas de aur de 18 carate, în valoare de aproape 70.000 de lire sterline, din celebrul magazin Harrods, situat în centrul Londrei.

Ilie şi Marta Pară, doi români care locuiau în Marea Britanie, au acţionat ca nişte hoţi de mare clasă. Au pus ochii pe un ceas de lux, un Audemars Piguet Royal Offshore Oak din aur roz, apoi au ticluit un plan aparent fără cusur.

The Mirror notează că cei doi au mers la magazin cu cinci zile înainte de furt. Au fotografiat ceasul din toate poziţiile posibile, după care au făcut rost de o replică aproape identică, dar care costa câteva zeci de lire sterline. Înarmaţi cu ceasul-replică şi cu mult curaj, cei doi s-au întors în magazin împreună cu fiul lor, pe 19 septembrie, pentru a da lovitura.

Micuţul a primit un rol important. În gluga lui au pus replica, pe care urmau să o scoată la momentul potrivit pentru a înlocui ceasul original. Iar prilejul s-a invit când vânzătorul s-a întors cu spatele la ei, gesticulând, pentru a le arăta un alt ceas. Au fost de ajuns doar câteva clipe de neatenţie a acestuia. pentru ca cei doi români să ia originalul şi să-l înlocuiască, aşa cum plănuiseră, cu replica. Au plecat apoi fără să privească în urmă, încântaţi de prada lor.

Condamnaţi la închisoare

Şi pentru că au reuşit lovitura vieţii lor, cei doi au decis să se întoarcă acasă, însă au fost prinşi chiar pe ultima sută de metri. O echipă de poliţişti i-a oprit în portul britanic Dover şi a găsit ceasul furat asupra lor. 

Aduşi în faţa judecătorului Michael Grieve, de la Southwark Crown Court, Ilie şi Marta Pară au recunoscut ceea ce oricum nu mai puteau nega. „Aţi participat la ceea ce a fost descris ca un plan sofisticat, bine pus la cale şi îndrăzneţ, planul de a fura un ceas scump folosind copilul dumneavoastră de şase ani ca parte-cheie în plan”, a spus magistratul. 

Şi procurorul Dominic Hockley s-a arătat surprins de îndrăzneala şi de imaginaţia de care au dat dovadă cei doi. El a declarat că cuplul se afla la Harrods cu cinci zile înainte de furt, încercând diferite ceasuri. „Când au găsit ceasul de care erau interesaţi, au făcut fotografii, fără îndoială că intenţionau să obţină o replică realistă”, a declarat acesta.

Şi-a continuat apoi discursul acuzator la adresa cuplului de români, arătând că atunci când ei s-au întors în magazin, s-au prefăcut că vor să cumpere un cadou pentru tatăl femeii. A explicat apoi cum au acţionat cei doi: „Când asistentul de vânzări a luat celelalte ceasuri şi le-a aşezat înapoi în rafturi, domnul Pară a ascuns ceasul autentic pe care îl încercase şi l-a schimbat cu un fals care era ascuns în gluga copilului său”.

Puşi în faţa dovezilor, Ilie şi Marta Pară au pledat vinovaţi, dar avocatul lor a încercat să găsească o portiţă de scăpare. Astfel, apărătoarea lor, avocata Ioana Nedelcu a declarat în faţa instanţei că Marta era însărcinată în momentul arestării sale şi că „a suferit enorm” după ce a pierdut sarcina în timp ce era în închisoare.

Aceasta a mai adăugat că cei doi ar fi comis infracţiunea, deoarece bunicul lui Pară, care a murit recent, avea nevoie de o operaţie şi nu avea bani să o plătească la un spital privat din România. N-a fost suficient pentru a-i salva pe cei doi, însă a obţinut o pedeapsă redusă. Astfel, Ilie Pară a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, în timp ce soţia sa a primit doar opt luni de închisoare. În tot acest timp, băieţelul lor de 6 ani va sta în România, unde va fi îngrijit de sora lui, o tânără de 18 ani.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Doi români din Italia, pedepsiţi crunt de traficanţii de droguri pentru care lucrau

Din isprăvile românilor din Marea Britanie: trei bărbaţi au tăiat porcul şi au defilat cu el pe străzile Londrei  VIDEO

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite