Preot român din Italia, acuzat de hărţuire sexuală. „Imediat ce voi avea aprobarea, ne căsătorim şi facem amor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un preot ortodox român din Italia a fost arestat pentru hărţuire sexuală. Bărbatul este acuzat că le făcea avansuri sexuale vânzătoarelor dintr-un centru comercial, cărora le vorbea vulgar.

Parohul Bisericii Ortodoxe Române din Trieste, Constantin Eusebiu Negrea, este acuzat de hărţuirea unor tinere pe care ar fi obişnuit să le terorizeze seară de seară. Trieste Prima notează că Negrea a fost surprins de poliţişti, la centrul comercial Giulia, chiar în timp ce îi făcea avansuri unei vânzătoare. Asta după ce poliţiştii italieni primiseră mai multe apeluri, în decursul ultimelor zile, din partea unor angajate ale mall-ului care se plângeau că sunt hărţuite de preotul român. 

Negrea nu a părut, însă, prea impresionat de intervenţia poliţiştilor. I-a sfidat, le-a vorbit urât şi s-a opus atunci când i s-a cerut să-i urmeze pe poliţişti, scrie Il Piccolo. „Dacă nu veniţi la slujbă, v-o trag în c…”, le-ar fi spus preotul, potrivit sursei citate. Negrea, care nu purta nici mască, a fost luat şi dus la o secţie de poliţiei din Trieste.

Acuzat din mai multe părţi

Şi alte femei, toate angajate ale centrului comercial Giulia, spun că au fost hărţuite de prelat. „Imediat ce voi avea aprobarea episcopului, ne căsătorim şi facem amor”, i-ar fi spus uneia dintre ele, iar pe alta a sărutat-o cu de-a sila. O altă femeie s-a plâns că a fost strânsă în braţe de preot şi că a fost nevoie de intervenţia directorului magazinului, care l-a pus pe fugă.

Italienii spun că preotul făcea gesturi obsecene, mimând sexul oral, iar o vânzătoare a povestit că acesta o „saluta” simulând un sărut cu limba pe propria mână. Din cauza stresului la care era supusă, una dintre angajatele centrului comercial a solicitat să fie mutată permanent pe tura de dimineaţă. „Mi-era teamă să mai plec de la muncă seara. Voiam să cer să fiu mutată în altă tură”, a mărturisit femeia. 

Preotul român a fost reţinut într-o primă fază, apoi a fost pus sub arest la domiciliu. Judecătorul a decis, însă, că Negrea poate fi cercetat în stare de libertate. Tribunalul Trieste  a emis un ordin de interdicţie împotriva preotului, care nu mai are acum voie să se apropie de vânzătoarele pe care le-a terorizat.

Nu este pentru prima dată când parohul Bisericii Ortodoxe Române din Trieste, Constantin Eusebiu Negrea, încalcă legea în Italia. De Paşte, Negrea a sfidat restricţiile impuse în întreaga Italie şi a ţinut o slujbă în biserică. Atunci, Negrea, alături de alţi 28 de români, au fost amendaţi de poliţişti.

Vă mai recomandăm şi

28 de români s-au ascuns într-o biserică din Italia pentru a sărbători Paştele. Cum i-au descoperit carabinierii

Strânşi la pungă, slobozi la gură: istoria unei biserici ortodoxe româneşti care se transformă în moschee

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite