Peste 600 de oameni au fost izolaţi la domiciliu în judeţul Cluj. În ce stare se află pacientul diagnosticat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitalul clinic de boli infectioase cluj

Toate cele opt probe verificate la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca sunt negative, au informat autorităţile. La nivel naţional, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care una este deja vindecată.

Printre măsurile luate pentru a preveni izbucnirea unei epidemii, 613 oameni au fost izolaţi la domiciliu în judeţul Cluj. În schimb niciunul nu se află în carantină, a anunţat prefectul Mircea Abrudean, care a venit şi cu noutăţi despre starea pacientului adus zilele trecute din Maramureş şi ale cărui analize au confirmat faptul că a fost infectat. 

„În acest moment sunt 613 persoane izolate la domiciliu in judeţul Cluj. Nu avem persoane în carantină. Starea pacientului din Baia Mare este iî continuare statţonară, nu avem elemente de noutate cu privire la evoluţia acestuia”, a precizat Abrudean.

De asemenea, în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au fost analizate şi alte probe de la persoane care s-au întors din ţările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieşit negative.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că la nivel naţional sunt în carantină în centre instituţionalizate 52 persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", afirmă sursa citată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite