Încă o moldoveancă din Italia, infectată cu virusul de tip nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Shutterstock
FOTO simbol Shutterstock

Şi în cazul celei de-a doua moldovence din Italia, suspectate că ar avea COVID – 19, a fost confirmată prezenţa coronavirusului. Cazul vine după ce, săptămâna trecută, prezenţa noului virus a fost confirmată la o altă moldoveancă, care la fel intrase în contact cu o persoană contaminată, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene menţionează că, potrivit autorităţilor italiene, rezultatele analizelor prelevate în urmă cu câteva zile au indicat un rezultat pozitiv. Starea de sănătate a femeii este bună şi aceasta nu necesită internare, ea aflându-se în momentul de faţă în carantină la domiciliu.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova, nu a fost depistat niciun caz de infectare prin coronavirus de tip nou. ANSP anunţă şapte cazuri suspecte, inclusiv copii şi adulţi, care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, context în care, pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 şi până la 1 martie 2020, au fost raportate 87 de mii de cazuri de infecţie coronavirusul de tip nou (COVID-19):  S-au înregistrat 2 979 de decese, dintre care în China (2870), Hong Kong (2), Iran (43), Italia (29), Coreea (17), cazuri din contul transportului internaţional (Japonia) (6), Japonia (5), Franţa (2), Australia (1), Filipine (1), Taiwan (1), Tailanda (1) şi Statele Unite ale Americii (1).

https://www.ipn.md/ro/si-la-a-doua-moldoveanca-din-italia-a-fost-7967_1071874.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite