Peste 100 de români din Germania, unii posibil infectaţi cu SARS-CoV-2, au fugit din carantină. Mulţi dintre ei s-au întors deja în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii sezonieri plecaţi la muncă în Germania sunt vulnerabili în faţa epidemiei. FOTO: Br24
Muncitorii sezonieri plecaţi la muncă în Germania sunt vulnerabili în faţa epidemiei. FOTO: Br24

Peste 100 de români din Germania, care se aflau în carantină, după ce la locul de muncă au fost descoperiţi zeci de muncitori infectaţi cu SARS-CoV-2, au sfidat regulile insistituite de autorităţile germane şi au fugit din carantină.

Peste 120 de muncitori români, care lucrau ca sezonieri într-o livadă din Swisttal, au fugit din carantină şi s-au întors în România. Muncitorii ar fi plecat cu maşinile personale, informează Radio Bonn, citat de Ştiri Diaspora. Oamenii au fost introduşi în carantină, după ce autorităţile sanitare germane au descoperit un focar de coronavirus printre angajaţii care munceau la livadă. Este vorba de 20 de angajaţi depistaţi pozitiv în urma testelor, însă numărul lor ar putea fi mai mare.

Potrivit jurnaliştilor germani, cei mai mulţi dintre românii care au fugit din carantină aveau rezultate negative la teste, însă ar fi trebuit să fie testaţi din nou în aceste zile. Panicaţi de faptul că printre ei se aflau şi oameni infectaţi, aceştia şi-au făcut bagajele şi au profitat de neatenţia poliţiştilor germani pentru a se face nevăzuţi. Deşi au fost daţi în urmărire, cei mai mulţi dintre ei au ieşit deja din Germania, iar unii dintre ei se află deja în România.

Nu este pentru prima dată când  grupuri de muncitori români din Germania reuşesc să fugă din carantină şi ajung în România. La finele lunii trecute, sute de muncitori români, polonezi şi bulgari au fost obligaţi să intre în carantină în oraşul german Gottingen. Însă unii dintre ei s-au revoltat şi au atacat forţele de ordine care îi păzeau. Nrd.de nota că 17 dintre cei 200 de muncitori care au luat parte la revoltă au reuşit să scape din  încercuirea forţelor de ordine, iar unii dintre ei s-au întors în România. Autorităţile române au fost informate în această privinţă, mai ales că exista riscul ca printre cei care au fugit să fie şi persoane infectate.

Citeşte şi 

Coşmarul unui român în lagărul sparanghelului nemţesc: „Ne tratau ca pe nişte sclavi, doar că nu ne biciuiau“

Tânără româncă, păcălită de un fermier german. Cu câţi bani a rămas după o lună de muncă: „Se întâmplă la multe ferme“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite