Peralta, salvatorul lui Mandorlini?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei din Gruia l-au neglijat în perioada de pregătiri, iar apoi l-au obligat să accepte înjumătăţirea contractului pentru a fi reprimit la antrenamente. Mandorlini apelează la Peralta pentru a aduce un plus în jocul echipei, CFR-ului lipsindu-i un conducător de joc

Sixto Peralta a ajuns la CFR Cluj la începutul anului 2008 şi era văzut ca o achiziţie senzaţională pentru campionatul românesc. CFR părea să fi dat o lovitură importantă pe piaţa transferurilor, ţinând cont de faptul că fotbalistul a fost şi în curtea celebrei Inter Milano. Pe teren, însă, lucrurile nu au stat aşa.

Argentinianul nu a reuşit să se impună ca titular incontestabil, indiferent dacă pe banca tehnică a stat Andone, Trombetta, Uhrin, Conceicao sau Mandorlini, iar salariul său uriaş, de 375.00 de euro nu a mai putut fi suportat de şefi. Mureşan a încercat să-i scadă remuneraţia lui „Mumo“ şi în trecut, acesta a refuzat, dar lucrurile s-au rezolvat în această vară.

S-a antrenat singur, prin parcuri

Peralta a fost anunţat imediat la reluarea pregătirilor de după vacanţă că nu se mai contează pe el în acest sezon şi trebuie să-şi caute echipă. A început o adevărată perioadă de coşmar pentru argentinianul care la un moment dat evolua alături de mari vedete ale lumii, iar acum nu mai avea loc la CFR Cluj. Cât timp colegii săi erau în cantonament la Abtenau, în Austria, el se pregătea singur, prin parcuri, sau alături de fostul antrenor cu portarii, Horia Cârlan.

Deşi echipa a revenit din stagiul de pregătire, fotbalistul a fost ignorat în continuare, până în momentul în care şefii au ajuns la concluzia că echipa nu are un conducător de joc pentru noul sezon. Peralta a fost chemat la negocieri şi forţat să fie de acord cu reducerea salariului cu 50% pentru a i se oferi o nouă şansă.

„Peralta este fotbalistul nostru, un jucător foarte bun, care ne va ajuta. Are de recuperat în ceea ce priveşte pregătirea, dar pe viitor ne vom baza pe el“, declara Iuliu Mureşan după ce acesta a revenit sub comanda lui Mandorlini. „Mumo“ a acceptat o remuneraţie înjumătăţită şi s-a alăturat colegilor. Acum, CFR se află la mâna jucătorului pe care l-a renegat, el fiind văzut ca şi omul-cheie de la mijlocul terenului, în condiţiile în care echipa a jucat slab în primele trei etape.

La antrenamente, italianul încearcă să-l integreze pe acesta în angrenaj şi acesta trebuia să redebuteze în Gruia, chiar mâine, la meciul cu Astra, dar nu va putea fi utilizat, din cauza unei răceli. Un concurent important pentru fostul „interist“ este Rafael Bastos, jucător care impresionează la şedinţele de pregătire şi fanii CFR-ului vor avea ocazia să-l vadă în curând într-un meci oficial.

„Sunt bucuros că am ocazia să joc din nou şi sper să-mi ajut echipa cât mai mult“
Sixto Peralta, mijlocaş CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite