Pedeapsa primită de un bărbat care a șantajat o adolescentă de 14 ani: „Scutită până în 10 iunie, cadou de ziua ei”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Cluj a fost condamnat definitiv pentru șantaj și racolare a minorilor în scopuri sexuale. Polițiștii l-au prins în flagrant pe bărbat când încerca să sustragă bani de la adolescentă.

Bărbat condamnat la 7 ani și 8 luni închisoare pentru șantajarea unei minore Foto: Arhivă
Bărbat condamnat la 7 ani și 8 luni închisoare pentru șantajarea unei minore Foto: Arhivă

În data de 9 octombrie, Curtea de Apel Cluj a condamnat definitiv un bărbat la 7 ani și 8 luni închisoare pentru racolarea unei minore în scopuri sexuale și șantajarea acesteia. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe inculpat să îi plătească victimei daune morale de 150.000 de lei, potrivit clujust.ro.

Calvarul pentru fată a început în decembrie 2022, când adolescenta, care avea 14 ani la acel moment, a fost abordată de către inculpat, prin intermediul unei rețele de socializare. Bărbatul a convins-o pe adolescentă să îi trimită fotografii.

Minora a trimis inculpatului mai multe poze cu ea dezbrăcată. Cei doi au continuat să comunice prin intermediul rețelei de socializare, iar după o perioadă bărbatul a început să o amenințe pe minoră că va posta în mediul online fotografiile, obligând-o astfel pe fată să îi trimită și mai multe astfel de materiale, dar și înregistrări video.

Adolescenta a fost șantajată timp de nouă luni

La scurt timp, bărbatul a decis că poate să obțină și foloase materiale. A început din martie 2023 să o amenințe pe minoră că dacă nu îi trimite bani va publica pe internet materialele compromițătoare.

Iar pe parcursul mai multor luni a primit de la aceasta diverse sume de bani.

Starea psihică a persoanei vătămate a fost puternic afectată, având în vedere că nu dorea ca detalii din viaţa sa intimă să fie dezvăluite părinţilor, altor cunoştinţe şi cu atât mai puţin publicului larg, acceptând în schimb să achite periodic diferite sume de bani”, se menționează în motivarea instanței.

În septembrie 2023, inculpatul chiar s-a deplasat personal în municipiul Gherla, din județul Cluj, unde învăța adolescenta, pentru a obține de la aceasta suma de 7.000 de lei. Atunci a fost și pentru prima data când fata s-a întâlnit personal cu inculpatul, acesta cerându-i elevei să strângă și alte sume de bani.

Ulterior, bărbatul ar fi început să îi propună fetei să meargă la domiciliul acestuia pentru a întreține relații sexuale.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la minoră

După un timp, mama persoanei vătămate a constatat lipsa unor sume de bani, iar apoi a aflat despre șantajul comis împotriva fiicei sale de către inculpat, sesizând poliția.

Pentru că minora îi promisese inculpatului să îi înmâneze 3.000 de lei, autoritățile au organizat un flagrant. Au marcat bancnotele cu o substanță fluorescentă, cu textul „șantaj”, înainte ca adolescenta să se întâlnească cu bărbatul și să-i dea banii ceruți.

Bărbatul a fost prins de polițiști, în decembrie 2023, imediat după ce i-a fost înmânată suma de bani. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul inculpatului, unde au găsit conversații cu victima, fotografii și înregistrările video pe care aceasta i le-a trimis.

Sumele de bani primite de la fată era considerate „amenzi”

Inculpatul chiar nota într-o agendă sumele de bani pe care le primea.

Se remarcă faptul că sumele notate de către inculpat în agendă în dreptul numelui persoanei vătămate au corespondent în sumele transferate către conturile bancare menționate mai sus, după cum reiese din extrasele de cont ale numitei…”, se mai arată în motivarea instanței.

S-a constatat de către procurori că inculpatul menționa în agendă diferitele sume de bani primite cu titlu de „amendă”, ca urmare a „neîndeplinirii de către minoră a solicitărilor sale” de a-i trimite noi imagini sau de a se deplasa la domiciliul său.

„Acţiunile inculpatului au generat minorei o frică intensă pentru integritatea fizică a membrilor familiei, stresul resimţit fiind manifestat prin insomnii şi generând incapacitatea de a găsi soluţii de eliberare, dar şi o ruşine profundă faţă de membrii comunităţii.”, au mai precizat judecătorii în motivare.

Cadoul oferit de inculpat de ziua de naștere a victimei: „Am iertat-o de 1500 lei”

Bărbatul a notat în agendă inclusiv zilele când i-a „redus” amenda. Acest lucru s-a întâmplat de 1 iunie, de Ziua Copilului. „Fata scutită până în 10 iunie, cadou de ziua ei – 01.06.2023”, a scris inculpatul pe agendă, conform procurorilor.

La fel s-a comportat și de ziua de naștere a fetei:  „… -15 ani – Am iertat-o de 1500 (lei n.red.), şi trebuie doar 4.000”, potrivit sursei citate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite