Coșmarul unei românce, victimă a violenței în familie. Răpită pe stradă și amenințată cu moartea. Cum s-a terminat totul

0
Publicat:

Un bărbat de 23 de ani și-a răpit concubina în plină stradă, nemulțumit că aceasta refuzase să reia relația cu el. Nici strigătele femeii și ale surorii sale și nici rugăminților trecătorilor nu l-au înduplecat pe agresor.

Tânăra din Tecuci a fost răpită și amenințată de fostul concubin FOTO Shutterstock
Tânăra din Tecuci a fost răpită și amenințată de fostul concubin FOTO Shutterstock

Judecătoria Tecuci l-a condamnat în 14 mai pe un tânăr de 23 de ani la un an de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.

La începutul lunii august 2023, tânărul și-a lăsat mască apropiații cu un gest de care nu îl credeau capabil. Bărbatul și-a așteptat fosta concubină, o tânără de 20 de ani, cu care are o fetiță de 7 ani, la un magazin din Tecuci, pe care știa că îl frecventează.

Supărat că fata refuză să reia relația cu el, a luat-o pur și simplu în brațe și a început să fugă cu ea pe stradă, spre stupefacția trecătorilor. A fost urmat îndeaproape de sora fostei sale concubine, care a încercat fără succes să îl convingă să o lase în pace. Și trecătorii au încercat să îl convingă să îi dea drumul tinerei, dar bărbatul a refuzat.

„Mai multe persoane care se aflau pe stradă au fost intrigate de atitudinea inculpatului, strigând la acesta să-i dea drumul persoanei vătămate, însă inculpatul a răspuns că <<este soţia lui şi face ce vrea>>”, au stabilit anchetatorii.

Tânărul a reușit să ajungă cu fosta lui concubină la garsoniera unde locuia și s-a baricadat în locuință. Între timp, sora victimei a sunat la 112, iar polițiștii au sosit în scurt timp la ușa bărbatului. Coșmarul era însă departe de a se fi încheiat pentru tânără.

„În aceste condiţii, inculpatul … i-a pus o pernă pe faţă persoanei vătămate … şi a ameninţat-o cu un cuţit, spunându-i să nu ţipe şi să nu facă niciun zgomot, timp în care a încercat să inducă în eroare organele de poliţie şi să sugereze ideea că nu este acasă, ci în localitatea Furceni”, se menționează în actul de acuzare.

În timp ce polițiștii băteau la uşa sa, cerându-i insistent să deschidă, inculpatul răpitor a sunat la 112 vorbind în şoaptă şi spunând că a aflat de la vecini că mai multe persoane de etnie rromă fac gălăgie la uşa sa.

Abia după alte 10-15 minute, timp în care polițiștii au bătut insistent la uşa lui, tânărul s-a speriat şi a decis să deschidă uşa, nu înainte de a o ameninţa cu cuţitul pe fosta lui concubină, căreia i-a spus să declare ca a venit de bunăvoie la locuinţa sa.

În ciuda gravității faptei, judecătorul care a instrumentat cazul a dat dovadă de clemență în cazul său.

„Pedeapsa de un an închisoare este un cuantum suficient în opinia instanţei pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei. Executarea imediată a pedepsei nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată”, și-a motivat decizia instanța de judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite