PDL Cluj: Forul decizional al filialei nu a luat şi nu ia în discuţie candidatura Ioanei Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Buda
Daniel Buda

Conducerea PDL Cluj a anunţat, joi, că forul decizional al filialei nu a luat şi nici nu ia în discuţie candidatura Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, în vreun colegiu din judeţ pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de PDL Cluj, lista candidaţilor democrat-liberali clujeni pentru alegerile parlamentare din luna decembrie este aproape definitivată.

"Ca urmare a ştirilor apărute în mass-media locală şi naţională privind candidatura domnişoarei Ioanei Băsescu pentru un mandat de parlamentar într-un colegiu uninominal din judeţul Cluj, PDL Cluj precizează că la nivelul forului decizional al PDL Cluj nu a fost şi nici nu este luată în discuţie candidatura domnişoarei Ioana Băsescu. Lista candidaţilor PDL Cluj pentru alegerile parlamentare din luna decembrie este aproape definitivată, urmând a intra în procedura de evaluare a fiecăruia dintre ei", se arată în documentul citat.

Surse din PDL Cluj au declarat, joi, că până în prezent şi-au depus candidatura la Camera Deputaţilor actualii deputaţi Daniel Buda, Petru Călian şi Adrian Gurzău, dar şi prim-vicepreşedintele PDL Cluj Alexandru Coroian şi Adrian Papahagi, în timp ce pentru Senat s-a înscris doar fostul prefect Florin Stamatian.

Vineri este programată o şedinţă a PDL Cluj, de analiză a candidaturilor pentru alegerilor parlamentare. Judeţul Cluj este împărţit în 10 colegii pentru Camera Deputaţilor şi 4 pentru Senat.

Presa a relatat, în ultimele zile, citând surse din PDL, că Ioana Băsescu ar putea deveni senator sau deputat întrucât s-ar pregăti să candideze din partea PDL la alegerile parlamentare într-un colegiu din Cluj.

Fostul lider al PDL Emil Boc a scris, joi, pe Facebook, că Ioana Băsescu nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare într-un colegiu din Cluj şi că aceasta nu şi-a manifestat niciodată o astfel de intenţie, iar informaţiile pe această temă sunt doar "speculaţii de presă".

"Ioana Băsescu nu va candida la parlamentare la Cluj. Nu şi-a manifestat niciodată o asemenea intenţie. Totul este o simplă speculaţie de presă. Ioana Băsescu este notar şi nu este membru al PDL. Am făcut aceste precizări pentru a răspunde speculaţiilor din presă", arată Boc.

La rândul său, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, joi dimineaţă, pentru Mediafax, că informaţiile privind o posibilă candidatură a Ioanei Băsescu la Cluj reprezintă o "invenţie totală".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite