Participant la marşul LGBTQ din Cluj: „În timp ce peste graniţă avem un război oribil, aici oamenii s-au reunit pentru a sărbători dragostea” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva sute de persoane au participat sâmbătă la Pride Cluj. FOTO: Captură video/Kai
Câteva sute de persoane au participat sâmbătă la Pride Cluj. FOTO: Captură video/Kai

Kai Frithjof Brand-Jacobsen, expert internaţional în mediere şi procese de pace, a transmis un mesaj emoţionant după participarea la Cluj Pride, parada organizată de comunitatea LGBTQ din oraş: „Fiecare fiinţă umană este frumoasă şi merită să fie iubită, preţuită, apreciată şi celebrată pentru ceea ce este”.

Câteva sute de oameni au participat, sâmbătă, la Cluj Pride, parada LGBTQ organizată de Asociaţia Pride din România. Spre deosebire de anii trecuţi, în care Primăria le-a rezervat un traseu prin zone semicentrale ale oraşului, în weekend, parada s-a desfăşurat pe mai multe străduţe din centrul Clujului şi a avut ca punct de plecare Piaţa Unirii. Participanţii la paradă l-au invitat şi pe primarul Emil Boc la manifestarea de anul viitor.   

Printre participanţi s-a numărat şi directorul pentru Operaţiuni de pace din cadrul asociaţiei PATRIR, Kai Frithjof Brand-Jacobsen, expert internaţional în mediere şi procese de pace. După paradă, Kai a postat pe Facebook un mesaj emoţionant: 

„Dragoste şi mândrie. Despre asta a fost cu adevărat. Şi m-am simţit atât de minunat să fiu în acel spaţiu. În timp ce un război oribil şi absurd se desfăşoară chiar peste graniţă, aici, în schimb, oamenii s-au reunit pentru a sărbători ceva atât de simplu şi de frumos: dragostea. Respect. Iubind fiecare persoană şi afirmând că fiecare fiinţă umană este frumoasă şi merită să fie iubită, preţuită, apreciată şi celebrată pentru ceea ce este. Simplu. Frumos. O comunitate clujeană minunată, mândră alături de aliaţi, prieteni, familie.”

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce instrument poate folosi ONU pentru protejarea ucrainenilor. Expert: „Vom vedea terorism de masă”

VIDEO Peste 4.000 de oameni la marşul LGBTQ din Cluj. Printre susţinători s-au aflat consulul onorific al Franţei şi cel al Spaniei, dar şi viceprimarul din Koln

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite