„Ouăle lui Tarzan”, ultimul documentar al lui Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la TIFF

0
0

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului de la Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 2-11 iunie 2017. Solomon a mai realizat documentarele „Kapitalism-reţeta noastră secretă” şi „Război pe calea undelor”.

Documentarul va fi proiectat în afara competiţiei, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”. 

Acţiunea din producţia „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.  

Un film despre utopii

„Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de către Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Şirli. Producători : Ada Solomon, Cedric Bonin, Pascaline Geoffroy.

„Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages,  Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe. 

Filmul va avea premiera oficială în cinematografe în această toamnă, pe 6 octombrie. „Ouăle lui Tarzan” va fi distribuit în România de microFILM. 

Cine este Alexandru Solomon

Alexandru Solomon a lucrat mai întâi ca operator, apoi ca director de imagine, iar din 1993 semnează regia de documentare. S-a impus în cinematografia românească prin trei documentare de referinţă: „Marele jaf comunist” (2004) despre reconstituirea celebrei tentative de jaf a Băncii Naţionale a României din 1959, „Cold Waves – Război pe calea undelor” (2007) – povestea postului de radio Europa Liberă şi „Kapitalism – reţeta noastră secretă” (2010) care descrie drumul de la un comunism cu faţa urâtă la o democraţie originală de piaţă.  Din 2010, Alexandru Solomon este directorul Festivalului de Documentar şi Drepturile Omului One World România.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite