Ofertă imobiliară la Cluj. Apartament-buncăr, fără ferestre, scos la vânzare cu 47.000 de euro

0
0

Un apartament de 47 de metri pătrați fără ferestre este scos la vânzare în Cluj-Napoca cu 47.000 de euro. Vecinii spun că centrala de apartament montată în spații fără geamuri este un pericol.

Centrala este montată într-o încăpere fără ferestre. FOTO: Blitz
Centrala este montată într-o încăpere fără ferestre. FOTO: Blitz

„Blitz oferă spre vânzare un apartament cu două camere de 47 mp, mobilat și utilat la demisolul unui bloc în zona Piata 1 Mai. Compartimentarea este semidecomandată dispusă astfel: living cu bucătarie open-space, nișă pentru depozitare, dormitor, baie. Încălzirea se face cu centrală proprie pe gaz. Este aproape de mijloacele de transport in comun si magazine” - astfel sună un anunț al unei agenții imobiliare din Cluj-Napoca.

Apartamentul de la etajul - 2. FOTO: Blitz Imobiliare
Apartamentul de la etajul - 2. FOTO: Blitz Imobiliare

„Apartamentul se vinde doar cash fiind spațiu tehnic!”

Reprezentanții agenției mai precizează: „Apartamentul se vinde doar cash fiind spațiu tehnic!”

Un vecin al proprietarului a explicat că de fapt apartamentul nu este la demisol, ci la nivelul minus 2 și în CF apartamentul apare ca parcare: „În urma cu 2-3 ani, o singură persoană a cumpărat integral nivelul -2 și a început tot felul de activități (comerciale) în acest spațiu. Zilele acestea, domnul A.O. (proprietarul spațiului) a dat prin agentia imobiliara Blitz anunț că vinde 2 spații. Suma de 30.000 de euro este pentru boxele în care își desfășoară activitate un «showroom» de anvelope și 47.000 de euro pentru «apartamentul» în care deja locuiește cineva”.

În postarea de pe Facebook a vecinului, preluată de Știri de Cluj, se arată că la etajul -2, ventilația este făcută doar prin casa scării sau prin parcare: „Acest lucru se vede în poza făcută pe casa scării. Mai mult proprietarul a închis cu un grilaj metalic accesul la etajul -2, pe motiv ca intră oamenii străzii și își fac nevoile.”

Aerisirea de la centrală este montată spre casa scării. FOTO: Stiri de Cluj
Aerisirea de la centrală este montată spre casa scării. FOTO: Stiri de Cluj

Centralele nu se pot monta în încăperi fără geamuri

Vecinul a mai precizat că ambele spații sunt „racordate” la toate utilitatile: apa, canalizare, gaz si electricitate.

El a mai spus că în bloc, în săptămâna aceasta, au fost sesizări pentru scurgeri de gaze.

În urma sesizării către administrație, am primit un telefon de la domnul proprietar să îmi spună că el are doar boxe și că totul este construit cu firma autorizată și că este normal ca în garaje să existe gaz pentru încălzire, iar instalația de racordare la apa menajeră este autorizată. Acesta susține ca administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări”, a relatat vecinul.

Dacă centrala termică are ieșirea sub scările de la intrarea în imobil, înseamnă ca acestea trec prin spațiu tehnic de la -1 care este proprietatea administrației, spune locatarul.  „Branșați probabil cu apa menajeră în pluvial și de acolo în Someș. Aceștia acum încearcă să acopere urmele”, conchide el. 

Dormitorul fără ferestre al „apartamentului”. FOTO: Blitz
Dormitorul fără ferestre al „apartamentului”. FOTO: Blitz

Legea prevede că pentru a putea monta o centrală termică este nevoie de o suprafață vitrată, care să cedeze în cazul unei explozii. În cazul în care nu există un geam, nu se poate monta o centrală centrală termică, deoarece în cazul unei explozii suflul ar putea distruge întreaga clădire, a arătat sursa citată.

Primăria: „Fapta s-a prescris”

„Adevărul” a cerut un punct de vedere al Primăriei care în urma verificărilor efectuate a constatat următoarele:

Imobilul de la subsol aparține SC NIMARIS IMPORT EXPORT SRL, iar prin administrator declară pe proprie răspundere că lucrările de amenajare a boxelor de la subsol au fost executate în anul 2018, imediat după achiziția spațiilor. De asemenea, canalizarea este realizată prin pompare la nivelul străzii Porțelanului. Amenajarea boxelor s-a realizat prin lucrări de compartimentare a trei boxe.

Boxele sunt dispuse după cum urmează: la nivelul -2, două cu suprafața de 30 mp respectiv 47 mp, și una cu suprafața de 47 mp dispusă la nivelul -1.

Mentionăm că în conformitate cu art. 31 din Legea nr. 50/1991- rep. «dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prev. de art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei»'' - se arată în răspunsul Primăriei.

Instalația de canalizare a fost executată odată cu edificarea blocului, apa pluvială și menajeră se evacuează printr-un sistem de pompare în canalizarea stradală, mai spun reprezentanții Primăriei.

„De altfel, de la data executării lucrărilor a intervenit inclusiv termenul de prescripție al faptei. În acest caz DGPL prin serviciile de specialitate nu poate interveni privind aplicarea de sancțiuni. La data controlului grilajul de la etajul 1 era demontat”, a conchis Primăria. 

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri