O fabrică de panificaţie din judeţul Cluj a angajat vietnamezi. Conducerea firmei: „Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din interiorul fabricii de panificaţie din Câmpia Turzii ce a anagajat vietnamezi  FOTO: La Lorraine
Imagine din interiorul fabricii de panificaţie din Câmpia Turzii ce a anagajat vietnamezi  FOTO: La Lorraine

O fabrică de produse de panificaţie şi patiserie din Câmpia Turzii a angajat 50 de vietnameni. Conducerea firmei spune că decizia a fost luată ca urmare a crizei de personal de care s-a lovit.

Conducerea unei fabrici de panificaţie şi patiserie din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a angajat 50 de oameni din Vietnam.

„Realitatea pieţei forţei de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre ţările din centrul şi Sudul Europei pentru perioadele de primăvară şi vară. În această perioadă, fluctuaţia aduce o lipsă de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii. Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale ţării considerate în trecut defavorizate“, afirmă Răzvan Boşomoiu, general manager La Lorraine România, firma ce a angajat 50 de vietnamezi, conform unui comunicat.

Potrivit acestuia, produsele firmei sunt fabricate în România, cu ingrediente româneşti, de o echipă de 250 de oameni, 200 cetăţeni români şi 50 cetăţeni vietnamezi. Boşomoiu a mai precizat că intenţionează să mărească echipa cu încă 50 de operatori, recrutaţi local. 

Conform aceluiaşi comunicat, măsura angajării de personam de origine vietnameză vine „în contextul unei crize acute de personal cu care se confruntă angajatorii români, dar şi a creşterii capacităţii de producţie a fabricii, care va avea loc în acest an“.

Mai puteţi citi:

Ce idei le mai vin candidaţilor cu foarte multă experienţă

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite