Noi detalii cutremurătoare în cazul femeii care l-a pus pe unul dintre copiii ei să-şi omoare în bătaie frăţiorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonia Maria Alb a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore, după care a fost arestată preventiv
Sonia Maria Alb a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore, după care a fost arestată preventiv

Cazul femeii din Cluj care l-a pus pe unul dintre copiii ei să-l omoare în bătaie pe celălalt a ajuns la Tribunalul Cluj, la finele lunii decembrie, iar judecătorii au luat o primă decizie

Sonia Maria Alb a fost acuzată că şi-a omorât în bătaie fiul de 9 ani, după un conflict în familie. Tragedia a avut loc pe 6 iulie, când femeia şi-a pierdut cumpătul, după ce a aflat că mezinul familiei, Luca, ar fi minţit-o. Furioasă, ea a reacţionat virulent: a luat o coadă de mătură şi l-a lovit pe băieţel cu violenţă, inclusiv în cap, până când lemnul s-a rupt. Dar asta nu a fost tot. Pentru că i s-a părut că a fost prea blândă, Sonia Maria Alb le-a cerut celorlalţi doi copii ai săi să-şi ia în primire fratele. Ceea ce aceştia au şi făcut, iar unul dintre ei l-a bătut pe micuţ până când acesta a murit.

Sonia Maria Alb a fost arestată preventiv încă din luna iulie. Necropsia a arătat că moartea micuţului a survenit din cauza loviturilor primite pe 80% din corp.De atunci, magistraţii clujeni au decis, succesiv, prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv împotriva mamei. Din motivarea judecătorilor rezultă detalii şocante, întreaga grozăvie fiind descrisă în motivarea arestării preventive.

Ce s-a întâmplat

Potrivit documentului, totul a început în după-amiaza zilei de 6 iulie, după un conflict între Luca, băieţelul omorât, şi fratele lui mai mare. „În loc să intervină între aceştia, din cauza unor probleme invocate de inculpată cu privire la situaţia lui Luca, respectiv că începuse să fure, i-a indicat fiului ei cel mare, C, să îl bată pe L Fiul cel mare i-a aplicat o palmă victimei, dar deoarece aceasta a început să mintă, inculpata s-a simţit provocată, astfel că a luat o bucată de lemn, o coadă de mătură şi l-a lovit pe fiul ei, L, de două ori în zona capului.

În urma celei de-a doua lovituri, aceasta fiind extrem de puternică, coada măturii s-a rupt, iar cu bucata rămasă, i-a mai aplicat fiului ei o lovitură în zona umărului. După aceste lovituri aplicate de inculpată, a aruncat pe jos bucăţile de coadă de mătură rupte, iar fiul ei cel mare, C. a luat o bucată de lemn, inculpata solicitându-i să îl lovească pe L, iar celuilalt fiu, D, să îl ţină pe L pentru ca fratele lui cel mare să îl bată, astfel că D s-a aşezat în spatele victimei şi a ţinut-o cu mâinile la spate în timp ce fratele lor C. exercita acte de violenţă cu bucata de lemn, cu mâinile şi picioarele asupra întregului corp al victimei, la nimereală”, se arată în motivare. 

Călcat la propriu în picioare

Grozăvia nu a luat sfârşit aici. Intrat în casă, concubinul femeii ar fi fost martorul unei scene de coşmar. Acesta a văzut cum Luca era călcat în picioare, la propriu, de fratele său, fără ca mama lor să intervină. Din contră, atunci când bărbatul a încercat să intervină şi să aplaneze conflictul, femeia l-a încurajat pe agresor să-l lovească în continuare pe băieţelul căzut, care nu putea opune rezistenţă.

„Potrivit inculpatei, agresiunea din bucătărie a durat 10 minute, iar apoi C. a întrebat-o pe inculpată dacă poate să încalţe ghetele de fotbal din hol, cu crampoane, să continue loviturile pentru că îl dureau picioarele să îl tot lovească pe fratele său. Inculpata i-a permis, spunându-i să dea în fratele său deoarece nu moare, astfel că în timp ce acesta a ajuns pe hol, cu intenţia de a merge la baie, s-au reluat agresiunile, de data asta şi mai violente ale fratelui său.

Astfel, suspecta a asistat la toată agresiunea fiului cel mare în vârstă de 10 ani asupra fiului cel mic în vârstă de 9 ani, mergând în dormitor şi acordându-i în permanenţă susţinerea morală şi permisiunea agresorului de a îşi agresa victima, uşa fiind deschisă. A observat ferocitatea cu care agresorul în vârstă de doar 10 ani îşi lovea victima, pe fratele său de 9 ani, acte de violenţă asupra capului, trunchiului şi membrelor, ba chiar l-a şi călcat şi apăsat cu tărie cu picioarele pe tot corpul în timp ce victima era la pământ, rămânând urme de crampoane ale ghetelor de fotbal”, se mai menţionează în documentul oficial.

L-au lăsat în agonie, pe jos

Bătaia sălbatică a continuat până când micuţul, grav rănit, nu a mai reacţionat în niciun fel. Dar nici măcar atunci mama lui nu i-a dat atenţia cuvenită. L-a abandonat într-o cameră, pe jos, unde acesta a agonizat, iar atunci când concubinul, care a încercat în zadar să o calmeze, a vrut să sune la Urgenţă, femeia a refuzat categoric.

„Când agresiunea a încetat, deoarece victima era grav rănită, inculpata a ajutat-o să se ridice de jos, de-abia putea să meargă, şi au mers în baie unde a udat-o cu apă rece şi i-a pus gheaţă. Apoi l-a dus pe fiul agresat, ajutându-l să se deplaseze în camera mare unde l-a aşezat pe jos, pe parchet în faţa uşii. A observat cum începe să devină tot mai rece, dar nu a anunţat echipajele medicale, ba chiar s-a opus la iniţiativa martorului de a apela 112, astfel că martorul a întrerupt primul apel. Martorul a mers şi l-a ridicat de pe podea pe L şi l-a aşezat în pat, observând că devine tot mai rece, după care a apelat 112. La faţa locului au sosit echipajele medicale şi cele de poliţie, constatându-se decesul minorului BL”, se precizează în motivare. 

Ce spune avocatul femeii

Necropsia a constatat că moartea băiatului „a fost violentă, fiind cauzată de şocul postraumatic consecutiv leziunilor produse prin lovire cu corpuri dure şi comprimare, pe o suprafaţă de 80% din corp. Oamenii legii au făcut o altă descoperire oribilă: fraţii micuţului decedat aveau, la rândul lor, corpul plin de vânătăi. În faţa anchetatorilor, femeia a recunoscut că obişnuia frecvent să-i provoace să se bată între ei. 

Avocatul femeii a încercat să găsească o explicaţie şi a afirmat că „singurul aspect care este favorabil în acest moment inculpatei este modul în care a fost crescută şi educată, la casa copilului şi nu a considerat la momentul respectiv că educaţia aceasta poate să prejudicieze copiilor.” Inculpata şi-a recunoascut fapta, şi-a asumat ceea ce a făcut şi a susţinut că doreşte să meargă în penitenciar.

Cei doi fraţi ai victimei au fost internaţi într-un centru al Direcţiei de Protecţie a Copilului. Micuţul a fost înmormântat pe 10 iulie, la cimitirul Pomet, iar de funeralii s-a ocupat Asociaţia Misionarii lui padre Pio, la care băieţelul frecventa diverse cursuri şi activităţi.

Între timp, Maria Alb a fost arestată la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj pentru 30 de zile, iar ulterior s-a decis în mai multe rânduri prelungirea măsurii arestului preventiv. Procesul a început luni, 23 decembrie, la Tribunalul Cluj. Tot atunci, instanţa a dispus prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul inculpatei. 

Citeşte şi

Moarte cumplită a unui copil de 9 ani din Cluj găsit în casă plin de lovituri. Mama, reţinută

Detalii în cazul morţii violente a copilului din Cluj: mama l-a bătut până a murit

Ce se va întâmpla cu fraţii băieţelului ucis în bătaie de mama sa. Medicii au descoperit că unul dintre ei are vânătăi pe corp

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite