Niciunul dintre agitatorii scoşi de pe stadion la România-Spania nu este din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două persoane au fost scoase din stadion după ce au aprins torţe, iar alta după ce a intrat în conflict cu stewarzii. Lumina din imagine este degajată de lumini stroboscopice instalate de fani. FOTO Ovidiu Corna
Două persoane au fost scoase din stadion după ce au aprins torţe, iar alta după ce a intrat în conflict cu stewarzii. Lumina din imagine este degajată de lumini stroboscopice instalate de fani. FOTO Ovidiu Corna

Jandarmii clujeni au scos afară din stadion trei suporteri la meciul amical dintre România şi Spania. Doi dintre ei au aprins torţe, iarcel de-al treilea a intrat în conflict cu stewarzii care asigură paza în incinta stadionului. Niciunul dintre cei trei nu este din Cluj.

Meciul amical de gală România – Spania, disputat duminică seară pe Cluj Arena a avut parte şi de momente mai puţin plăcute. Pe lângă injuriile adresate de două grupuri de suporteri FRF – care le-a caştigat apelativul de „ţărani” respectivilor, în discuţiile informale dintre spectatori - la una din peluze, unde se afla grupul respectiv, a izbucnit în prima repriză un conflict cu forţele de ordine, iar în cea de-a doua parte au fost aprinse două torţe.

„Echipajele noastre au scos afară trei persoane de pe stadion, una pentru opunere cu violenţă faţă de forţele de ordine (stewarzi, n.rd.) iar celelalte două pentru aprinderea de torţe”, a declarat pentru Adevărul Anda Pop, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca. Deşi cele trei persoane se aflau la peluza nordică, în zona unuia din grupurile care a scandat injurii în meci şi exista suspiciunea că ar putea fi vorba de ultraşi clujeni, reprezentantul Jandarmeriei a menţionat că niciunul nu locuieşte în Cluj.

„Pentru toate trei persoane au fost întocmite acte de sesizare şi au fost conduse la poliţie. Niciuna dintre cele 3 persoane nu este din Cluj, ci din judeţele Neamţ, Mureş şi Tulcea”, a declarat reprezentantul Grupării de Jandarmi. Purtătorul de cuvânt a menţionat că nu se poate afirma dacă grupul per ansamblu era format din suporteri din Cluj sau nu, însă a menţionat că având în vedere că persoanele scoase de pe arenă nu erau localnici, este greu de presupus că grupul respectiv, precum şi cel de la tribuna opusă, ar fi fost alcătuit din clujeni.

Aproximativ 28.000 de spectatori au participat duminică seară la meciul amical dintre România şi Spania, încheiat cu scorulo de 0-0.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite