Nepăsarea locuitorilor din cea mai mare comună a ţării şi apatia autorităţilor tranformă Someşul într-o adevărată groapă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Someşul Mic a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi pe o lungime de aproximativ 7 kilometri, distanţă pe care traversează comuna Floreşti.

Autorităţile ridică neputincioase din umeri şi nu iau măsuri pentru a rezolva situaţia. Romaniaecologica.ro scrie că malul râului Someş, al cincilea ca mărime şi debit din România, a devenit groapa de gunoi a celor care nestingheriţi de către vreo autoritate publică şi cu un dispreţ total faţă de natură îşi aruncă gunoaiele şi lăturile pe mal sau direct în apă. 

Legile proaste sau ignorate, prosta gestionare a deşeurilor şi lipsa sortării lor pentru reciclare, alături de nepăsarea şi incompetenţa majorităţii primarilor şi a autorităţilor locale şi pasivitatea Gărzii Naţionale de Mediu sunt principalele cauze care au condus la situaţia existentă în prezent, În plus, potrivit romaniaecologica.ro, Ministerul Mediului pare incapabil să găsească un cadru legal cu adevărat eficient pentru a reduce deşeurile municipale şi industriale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite