Nadia Comăneci la Cluj: „Lipsa unei baze de selecţie este cea mai mai mare problemă a gimnasticii din România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai cunoscută gimnastă a României, Nadia Comăneci a vorbit la Cluj-Napoca despre problemele sportului la care a excelat. Gimnasta crede că cea mai mare problemă a gimnasticii româneşti este lipsa unei baza de selecţie. „Noi nu avem şi trebuie să motivăm părinţii, să-i facem să înţeleagă că sportul este important pentru copii”, a explicat Nadia.

Nadia Comăneci a vorbit la Cluj, în cadrul unui eveniment organizat de NTT DATA România, despre Campionatele Europene de Gimnastică organizate zilele acestea la Cluj. Alaturi de ea la conferinţă au fost prezente şi alte personalitati din lumea gimnasticii, cum ar fi: Andreea Raducanu, Anca Grigoras, Octavian Belu, Monica Rosu, insotita totodata si de membrii delegatiei oficiale formata din: Adrian Stoica - Presedinte Federatia Romana de Gimnastica, Mihai Covaliu - Presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman.

Cea mai mare problemă

„Baza de selecţie s-a subţiat, am avut o bază mult mai mare. Când făceam eu gimnastică era Daciada. În momentul în care ai o baza aşa de mare este foarte uşor să găseşti aceste talente. Când baza se subţiază, şi a început să se subţieze începând de la Tavi (Octavian Belu-nr) înspre încoace, este mai greu. În momentul în care ai 10 sau 8 fete şi trebuie să alegi 6 şi ai şi 3 care s-au accidentat, atunci ai o mare problemă”, a susţinut Nadia.Fosta mare gimnastă antrenează la o sală din SUA, unde există un mai mare interes pentru sport. 
„În Statele Unite, gimnastica a devenit foarte populară după 1984 când  Mary Lou Retton a câştigat. Fiecare copilaş vrea să facă gimnastică, nu neapărat doresc să ajungă la Olimpiadă. Bine-înţeles fiecare sportiv visează să ajungă la Olimpiadă, dar gimastica este un sport de bază precum orice alt sport pe care-l fac. Noi nu avem şi trebuie să motivăm părinţii, să-i facem să înţeleagă că sportul este important pentru copii, chiar dacă nu vrem să practicăm de performanţă. Deci, lipsa unei baze de selecţie este una dintre cea mai mare problemă pe care o are gimanstica din România”, a concluzionat sportiva.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite