Muncitorii din fabrici duc greul economiei. Profeția unui director executiv din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoș Damian, director la fabrica de medicamente Terapia din Cluj, susține că muncitorii din fabrici și de pe șanteiere sunt responsabili pentru creșterea economică a României și, situația va rămâne astfel și peste un secol. Ei duc și vor duce greu economiei.

Dragoș Damian este CEO-ul fabricii de medicamente Terapia din Cluj-Napoca. FOTO: Arhivă personală
Dragoș Damian este CEO-ul fabricii de medicamente Terapia din Cluj-Napoca. FOTO: Arhivă personală

Muncitorii din fabrici și muncitorii de pe șantiere au dus și vor duce greul economiei în 2022 și de acum înainte, este de părere Dragoș Damian, directorul fabricii de medicamente Terapia, din Cluj-Napoca.

„Sunt puhoi de informații apreciative despre digitalizare, robotizare, automatizare și tehnologizare. Foarte bine. Însă greul economiei este dus de muncitorii din fabrici și șantiere și se cuvine că aceștia, măcar din când în când, să fie creditați pentru valoarea adăugată cu care contribuie în societate – inclusiv și mai ales pentru creșterea economică de anul acesta”, a scris directorul pe pagina sa de Facebook.

„Eroi necunoscuți”

Damian și-a argumentat punctul de vedere arătând despre muncitorii din fabrici și muncitorii de pe șantiere:

-  ei se scoală la 5 dimineața și se culcă după miezul nopții sau nu dorm de loc noaptea,  pentru că lucrează în schimburi.

-ei fac munca fizică foarte grea, dar operează și echipamente din ce în ce mai sofisticate.

- ei nu pot lucra de acasă sau de la distanță sau în alte invenții din noua cultura a muncii.

- ei sunt baza economiei care crește din industria autovehiculelor, alimentară, chimică, electocasnică, metalurgică, de construcții, de apărare și din toate celelalte care pun România pe hartă, prin exporturi.

- ei sunt categoria de eroi necunoscuți, lipsiți de lobby, fară scutire de impozit pe venit, rareori amintiți de guvernanți sau de presa, despre care se vorbește puțin și nu suficient de laudativ pe cât ar merita.

„Duc greul economiei și o vor face încă 100 de ani de acum încolo”

CEO-ul Terapia crede că, în ciuda dezvoltării tehnologiei, și în următorul secol, muncitorii din fabrici și șantiere vor duce greu economiei. Damian nu știe dacă acestor muncitori le-au crescut salariile cum cresc în alte domenii sau au primit în 2022 compensare pentru inflație sau daca primesc facilitați cum primesc alte sectoare economice.

„Știu sigur însă că duc greul economiei și o vor face încă 100 de ani de acum încolo, oricâtă inteligență artificială o să vedem în acești 100 de ani care vor urma. Cine a călcat vreodată într-o fabrică sau într-un șantier va fi de acord cu mine”, argumentează Dragoș Damian. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite