Mascaţii au făcut percheziţii în Cluj şi în alte trei judeţe într-un caz de infracţiuni IT care implică trei continente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un caz de infracţiuni informatice FOTO: Adevărul
Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un caz de infracţiuni informatice FOTO: Adevărul

Procurorii DIICOT din Bucureşti au destructurat o grupare infracţională specializată în savârşirea de infracţiuni informatice care acţiona în state din Uniunea Europeană, SUA şi America de Sud. S-au făcut percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea, Sibiu, Cluj şi Constanţa.

Procurorii DIICOT au pus sub învinuire 38 de persoane în urma percheziţiilor făcute în 33 de locuinţe din Bucureşti şi din judeţelor Vâlcea, Sibiu, Cluj şi Constanţa.

Grupul infracţional oferta pe internet mai multe bunuri şi servicii, la preţuri atractive, încasa contravaloarea acestora, iar persoanele care făceau comandă pentru respectivele obiecte nu le primeau (de regulă, autoturisme, produse electronice sau închirierea de imobiliare).

„Membrii grupării se recomandau ca fiind cetăţeni străini, folosindu-se de acte de identitate falsificate şi conturi deschise la o bancă din străinătate. Efectuarea plăţilor era solicitată fie direct, în numerar, fie în conturile respective,  pe teritoriul unui stat european. Ulterior, sumele erau transmise, prin intermediari, liderilor grupării din Romania.

Prejudiciul estimat, la acest moment, este de 1.000.000 de lire sterline, iar  numărul victimelor, 588“, se arată în comunicatul DIICOT.

Mai puteţi citi:
Percheziţii DIICOT în trei judeţe. Zece clujeni care aveau un laborator clandestin de etnobotanice sunt audiaţi la DIICOT Hunedoara

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite